Як забрати свої кошти, якщо банк заблокував картку – відповідь ПриватБанку

Чоловік скаржиться, що ПриватБанк припинив обслуговувати його рахунки. Він вимагає фінустанову повернути гроші. Там підтвердили, що обслуговування клієнта обмежене. Для того аби перерахувати залишок коштів потрібно звернутися до будь-якого відділення банку. 

Як зазначається у скарзі, що опублікована на сайті “Мінфіну”, чоловік є клієнтом ПриватБанку майже 20 років. Однак одного дня він не зміг увійти до свого облікового запису. З’ясувалось, що фінустанова припинила обслуговувати його рахунки.

“Після майже 20 років користування ПриватБанком не зміг увійти до свого облікового запису. Після 20 хвилин листування в чаті з’ясувалося, що банк розірвав усі договори зі мною та припинив обслуговування моїх рахунків. На запитання чому відповіли, що мені відправляли повідомлення з вимогою пояснити джерела отримання коштів. Однак ні в застосунку, ні в вебверсії, ні на e-mail я не бачив цього повідомлення. Коли і куди його відправили, у чаті “вже не мають змоги пояснити”. При цьому для повернення коштів мені потрібно з’явитися у відділення і принести список документів, який банк направив за місцем моєї реєстрації. І тут виникає дві проблеми: 1. Місце моєї реєстрації на окупованій території. 2. Я перебуваю за кордоном і з’явитися в найближчому майбутньому не можу. ПриватБанк, поверніть мої гроші”, – розповів клієнт банку. 

Реакція ПриватБанку на ситуацію 

У ПриватБанку наголосили, що керуються вимогами чинного законодавства. Там підтвердили, що обслуговування клієнта обмежене. 

“У своїй діяльності банк керується виключно вимогами чинного законодавства України та нормативно-правовими актами Національного банку України, що регулюють відносини у сфері банківської діяльності. Згідно з законом “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення” банк, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу, зобов’язаний: забезпечувати виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, до початку і в процесі їх проведення. На жаль, ваше обслуговування у банку обмежене. При розірванні ділових відношень клієнту надається можливість переказу залишків до іншого банку. Додатково вам направлять офіційну відповідь з даного питання”, – йдеться у відповіді банку.

Для перерахування залишку коштів на рахунках в банку, клієнту або представнику необхідно звернутись до будь-якого відділення банку з переліком документів. Тож з собою потрібно мати: 

  • реквізити рахунку (ів), відкритого в іншому банку на ваше ім’я,
  • документи, що підтверджують повноваження розпоряджатись рахунками,
  • документи, що посвідчують особу,
  • документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків та містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України,
  • заяву про перерахування залишків коштів.

 Що робити, якщо втратили картку ПриватБанку

У разі викрадення або втрати картки необхідно максимально оперативно заблокувати її рахунок. Звернутися до банку можна цілодобово за номером 3700 (безкоштовно для дзвінків по Україні з мобільних телефонів). Нову картку ви отримаєте у відділенні ПриватБанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • ПриватБанк вирахував заборгованість, коли на картку жінки зайшла виплата за зниклого безвісти чоловіка-військового – рішення суду
  • Чи передають банки інформацію про фінансові операції клієнтів ТЦК: відповідь ПриватБанку
  • ПриватБанк заблокував рахунки клієнта та звинуватив у заборгованості понад 1 млн гривень – яким було рішення суду

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *