Чи зарахують період військової служби до пільгового стажу: пояснення ПФУ

В Україні під час призову на військову службу в особливий період людина, яка працювала за професією або обіймала посаду має право на призначення пенсій на пільгових умовах. Відповідний період військової служби зарахується до страхового стажу. Однак він не повинен перевищувати тривалості пільгової роботи.

У Пенсійному фонді України розповіли, чи зарахують до пільгового стажу період військової служби. Чоловік по професії шахтар, працював під землею і з березня 2022 року мобілізований. 

“Період роботи на шахті протягом повного робочого дня в особливо шкідливих або особливо важких умовах підтверджується довідкою про пільговий характер роботи, яку видає підприємство, або за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування”, – зазначили у ПФУ. 

 Як перевірити сплату страхових внесків онлайн 

Перевірити, чи сплачує роботодавець за вас страхові внески, можна на порталі Пенсійного фонду України. Для цього увійдіть у свій особистий кабінет, авторизувавшись зручним для вас способом: за допомогою кваліфікаційного електронного підпису (КЕП), Дія.Підпис, системи GOV.ID або за логіном і паролем, який можна отримати в сервісному центрі територіального органу фонду.

В особистому кабінеті оберіть розділ “Мій страховий стаж”, щоб перевірити, скільки ви набули страхового стажу. Зайдіть в розділ “Моя заробітна плата”, щоб побачити суми заробітної плати (доходу), на яку нараховано єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Відстрочка від мобілізації в Україні: які документи мають подати студенти
  • Рада може послабити відповідальність для військових за втрату техніки: подробиці
  • Голова "Укроборонпрому" заявив про створення спеціальних комісій, які допоможуть відбирати керівників оборонних підприємств
  • Екстрадиція з-за кордону ухилянтів з "липовим" білим квитком: адвокат розповів, чи реально це зробити на практиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *