Чим обумовлено зниження готівкого курсу гривні та як він мінятиметься надалі: прогноз Михайла Крапивка

В середу, 23 серпня, згідно з курсом НБУ долар США дорівнював 36,57 гривень. Цей курс є незмінним з 21 липня. Проте в пунктах обміну валют в середньому долар продають за 38,60 гривні, а купують – за курсом 38,28 гривні. Інформатор попросив аудитора Михайла Крапивка пояснити, що відбувається на валютному ринку. 

“Зміна готівкого курсу гривні в Україні пов’язана з початком бізнес-еміграції та виводу капіталу з України”, сказав Михайло Крапивко.

На його думку цьому сприяють наступні фактори:

  • Заяви влади про те, що війна буде тривалою
  • Заяви про те, що щомісячна мобілізація має бути понад 10 тисяч осіб
  • Повернення “податків мирного часу”
  • Проблеми з блокуванням податкових накладних та розрахунків коригувань.

“В таких умовах бізнес продає активи, виїжджає з країни та виводить капітал для того, щоб розпочати бізнес за кордоном”, – каже Михайло Крапивко.

Повернення податків мирного часу

30 червня 2023 року попри різку критику Верховна Рада прийняла податковий законопроєкт № 8401, поданий кабінетом Міністрів 31 січня 2023 року. Він передбачає скасування 2% єдиного податку та частково скасовує чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг. З 1 жовтня повертається відповідальність за порушення у сфері застосування РРО. 26 липня Володимир Зеленський підписав цей закон. 

Як раніше повідомляв Інформатор, послаблення курсу гривні Михайло Крапивко прогнозував ще 1 серпня.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *