Ощадбанк роздасть нові гранти для бізнесу – як отримати

В Ощадбанку оголосили про початок другого етапу подання заявок на гранти від EU4Business. Цю фінансову допомогу можуть отримати представники мікробізнесу. У банку пояснили, як можна буде подати заявку. 

Про це повідомляється на офіційному порталі Ощадбанку. Зазначається, що під час другого етапу подавати заявки зможуть підприємці, що повернулись на деокуповані території Донецької, Київської (крім міста Києва), Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Стартував прийом заявок 22 серпня і триватиме до 4 вересня. В результаті буде обрано 250 переможців. 

Через Ощадбанк від організації EU4Business переможці конкурсу отримають до 4 000 євро. Обирати переможців будуть за допомогою системи Фонду розвитку підприємництва автоматично за рівнем збитків від війни, потенціалом для відбудови та переліком заходів з відновлення діяльності. Кошти можна буде витрачати на обладнання, матеріали, виплату заробітної плати та інші витрати для бізнесу. 

При цьому представники Ощадбанку будуть також перевіряти репутацію підприємців, які подаватимуть заявку. Крім того, експерти перевірятимуть, куди саме переможці витратять грантові кошти. 

“Фінансування грантової програми EU4Business здійснюється урядом Німеччини та Європейським Союзом за участю німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ спільно з Фондом розвитку підприємництва”, – додали в Ощадбанку.

Подати заявку на грант можна онлайн через портал Дія. 

Гранти для бізнесу

Раніше стало відомо, що ще 17 ветеранів отримають кошти від держави на розвиток власного бізнесу на 5,5 мільйонів гривень. Це стало можливо в рамках грантової допомоги від ветеранського комітету “Власна справа”. Захисники та члени їхніх родин можуть отримати до 1 мільйонів гривень на підприємство. Слід зазначити, що ці кошти можна витратити лише на розвиток або початок власного бізнесу: наприклад, на розширення підприємства, матеріали для виробництва тощо. Крім того, уряд запевняє, що за допомогою таких грантів стає більше робочих місць.

Також стало відомо, що міжнародна організація Help – Hilfe zur Selbsthilfe надає грантову допомогу підприємцям, які мають статус Вимушено переміщених осіб. Грантова програма спрямована на підтримку крафтових (столярство, бджільництво, виготовлення прикрас тощо) і сервісних (приміром, прибирання та догляд за будинками, ландшафтні послуги, персональні тренування) бізнесів. Заявку зможуть подати  підприємці з Києва, Київської, Житомирської та Чернігівської областей, а також переселенці (за наявності довідки), які переїхали до Києва чи області. В рамках проєкту планується виділити 325 грантів вартістю до 2700 євро (у гривнях).

Нагадаємо, раніше експерти пояснювали, як можна отримати грант від держави на розвиток власного бізнесу. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *