Чоловік поповнив рахунок, але Київстар не зарахував кошти і додатково списав суму: яке було рішення суду

Чоловік поповнив рахунок на 135 гривень, але їх не зарахували. Натомість Київстар списав 30 гривень за мобільний інтернет. Незадоволений клієнт звернувся до суду проти оператора. 

Про це йдеться у рішенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області. Чоловік звернувся до суду з позовом проти Київстару про визнання незаконними дій та повернення коштів. Він користується послугами оператора мобільного зв’язку за тарифним планом “Онлайн без меж” вартістю 135 гривень на чотири тижні. Пакет послуг передбачає 10 000 МБ мобільного інтернету на час дії послуги. 

01.02.2023 на мобільний телефон чоловіка надійшло повідомлення від Київстару про те, що через три дні знімуть оплату за тариф 135 гривень на чотири тижні з попередженням, якщо коштів буде менше, надаватиметься щоденний пакет послуг за 20 гривень на день. 03.02.2023 він отримав повідомлення про те, що закінчуються додаткові 100 МБ. 03.02.2023 клієнт поповнив свій рахунок на 135 гривень. Однак оператор не зарахував цю суму, але при цьому списав кошти 10 гривень за мобільний інтернет.

Під час розмови з оператором чоловік заявив, що не користувався мобільним інтернетом 03.02.2023, а списана кількість “використаних” за день 03.02.2023 2443,36 МБ є нереальною, оскільки цього йому б вистачало на пів місяця. Крім того, мобільним інтернетом він майже не користується, оскільки швидкість з’єднання не відповідає умовам тарифного плану, а за межами міста інтернет взагалі не працює, а тому дії Київстару щодо списання з рахунку коштів за невияснений проміжок часу є такими, що порушують права клієнта як користувача послуг.

Після звернення до оператора 03.02.2023 попри на те, що чоловік мобільний інтернет на телефоні відключив, Київстар списав з його рахунку додатково 30 гривень та при цьому не зарахував 135 гривень, якими клієнт поповнив рахунок 03.02.2023. Такими діями компанія штучно створила дефіцит коштів у сумі 112 гривень на рахунку.  

Розгляд справи 

Київстар зняв плату за пакет послуг на день в сумі по 20 гривень, оскільки на рахунку в абонента не було достатньо коштів для зняття планової плати за пакет послуг по тарифу на 4 тижні в сумі 135 гривень, оскільки був використаний мобільний інтернет. Також знято 30 гривень – по 10 гривень за кожні використані 100 МБ.

Також, із прослуханих на судовому засіданні аудіо записів розмов чоловіка з операторами з’ясувалось, що його проінформували про причини списання коштів з рахунку. Аргументи про те, що оператор не зарахував на рахунок внесені кошти в сумі 135 гривень та при цьому списав 30 гривень за мобільний інтернет, який він не замовляв, спростовуються. 

Що вирішив суд

Суд не став на сторону чоловіка. У задоволенні його позову проти Київстару відмовили. 

“Позовні вимоги є не обґрунтованими та не підтверджені належними та допустимими доказами, а тому в задоволенні позову слід відмовити. Підстави для стягнення судових витрат з відповідача (Київстар) відсутні”, – йдеться у рішенні суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Два місяці пробув без інтернету. Чоловік вимагає компенсації від Київстару майже у два мільйони гривень: яке рішення суду
  • Vodafone блокував номери та перешкоджав дзвінкам киянина: що вирішив суд
  • Шахраї вигадали нову схему з SIM-картами Київстар та Vodafone: що про це відомо
  • Укрпошта пошкодила посилку чоловіка, у якій містилася кришка багажника для Audi А6: що вирішив суд

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *