Євро стає все дорожчим, а долар дивує цифрами – НБУ встановив курс валют на 7 вересня

Національний банк України оновив курс валют на четвер, 7 вересня. Згідно з інформацією регулятора, американський долар “міцно стоїть на місці”. Проте у європейської валюти знову є зміни. Стало відомо, за скільки продають долари в обмінниках та який офіційний курс. 

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар не змінився в ціні: за курсом НБУ він становить 36,57 гривні. Водночас європейська валюта знову дорожчає. Станом на 7 вересня євро становить 39,39 гривні. Це на 3 копійки дорожче, якщо порівнювати з попереднім банківським днем. 

Курс валют на 7 вересня

  • Американський долар США — 36,57;
  • Євро — 39,29;
  • Польський злотий — 8,73;
  • Швейцарський франк — 41,07;
  • Юань — 5,01.

Водночас завжди треба враховувати, що в обмінних пунктах продають або купують валюту за цінами, які можуть відрізнятися від офіційного курсу. Згідно з даними порталу Мінфін, станом на 7 вересня в середньому долар продають за 38,00 гривні, а купують – за курсом 37,80 гривні. У випадку євро ситуація така: купівля в середньому відбувається за курсом 40,60 гривні, а продаж – за курсом 40,95 гривні за євро.

Українці скаржаться на валюту з банків

Нещодавно клієнт ПриватБанку поскаржився на доларові купюри, які йому видали в касі. Чоловік розповів, що хотів зняти зі свого рахунку 1 000 доларів, проте йому видали купюри 1996 року випуску, що його не влаштувало. На думку клієнта, такі гроші практично нікому не потрібні, і якщо вже хтось погодиться їх обміняти, то за нижчим курсом.

“Рік купюр не обирається при замовленні. Під час видачі пропонуються платіжні купюри. Банкноти доларів США, які були емітовані з 1996 по 2013 рік, знаходяться в обігу в Україні й виведення з обігу таких банкнот не заплановано найближчим часом. У разі, якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись її приймати”, – відповіли в ПриватБанку.

Раніше експерти пояснювали, чому ходять чутки про те, що є низка обмінників, які не хочуть приймати долари 1996 року випуску. Річ у тім, що  після 1996-го в США почали випускати купюри з оновленими захисними елементами та повністю змінили дизайн, тому деякі касири обмінників не можуть відрізнити фальшиві гроші від справжніх. Проте в Національному банку України пояснили, що ці купюри ще не вийшли з обігу – тому державні та комерційні банки зобов’язані їх приймати. 

“Жодних законів чи постанов, які визначають, що долари певних років недійсні, немає. Усі долари, які випускаються з 1914 року і по сьогодні, вважаються дійсними”, – зазначили у НБУ.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні
  • Чи друкує НБУ гроші? Є відповідь на це питання!
  • Коли закінчиться війна та що буде з економікою, цінами й зарплатами. Прогнози та перші ціфри бюджету – 2024
  • З 1 вересня ринок депозитів в Україна докорінно зміниться: прогноз від банкірів

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *