Ціни на бензин в Україні зростають: як змінилася вартість пального за тиждень

На великих українських АЗС протягом останнього тижня подорожчав бензин. Вартість одного літру пального зросла в середньому на 1 гривню. З липня, коли в Україні повернули повне оподаткування на пальне, подорожчання складає до 10 гривень за літр. 

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк в своєму Telegram-каналі. Він розповідає, чого варто чекати українцям в контексті збільшення цін на бензин.

Так, народний обранець вбачає в зростанні цін на пальне виключно фактор здорожчання на ринку нафти. А фінансовий моніторинг та підвищена увага фінансового комітету ВР тут, на його думку, звичайно, не при чому.

Слід зазначити, що на ціни на пальне впливає повернення повного оподаткування на паливо. Його відмінили з початку війни, однак зараз повернули знову. Саме цим у великій мірі й визначаються ціни на бензин.

“Майже 3 місяці як повернулося повне оподаткування на пальне. Робимо аналіз по великим мережам за сьогодні… За тиждень ситуація з цінами трохи змінилася”, – каже Железняк. 

Скільки в Україні зараз коштує бензин?

Наразі в нашій країні водити автівку досить невигідно. Ціни на бензин зростають ледь не кожного тижня, протягом минулого вони змінилися таким чином:

  • Так, наразі ціна бензину WOG становить 56,99 грн за літр.  За тиждень +1 грн.
  • Після повернення оподаткування зростання на +10 грн/л ОККО теж саме: станом на 23 вересня – 56,99 грн за літр. За тиждень +1 грн/ л, а в цілому на +10 грн/л після 01 липня.
  • На заправці SOCAR сьогодні, 24 вересня, було 57,99 грн за літр. За тиждень без змін, а зростання з 01 липня становило +11 грн за літр. 
  • “Shell: сьогодні: 56,39. грн/ л. Тиждень +0,8 грн/л, з липня зростання на +9,6 грн/л”, – пише Железняк.

Зазначимо, що наразі в світі активно зростаюсь ціни на нафту. Це, в свою чергу, викликає ріст цін на бензин. Адже “чорне золото” мало видобути: його слід вивезти, переробити на НПЗ, після чого продати на світових ринках. Це все і складає вартість палива. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чи залишиться ціна на літр бензину нижчою за 60 грн: прогноз експерта
  • Коли бензин в Україні припине дорожчати – експерти поділилися прогнозом

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *