Ціни на пальне значно зростуть: експерт повідомив, що очікувати водіям

Директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн попередив українців, що незабаром відбудеться зростання цін на пальне. За його прогнозом, це може відбутись до кінця серпня. 

Про це експерт розповів в ефірі телеканалу КИЇВ24.

“Я думаю, що нас ще чекає додаткове подорожчання на пальне. Думаю, що ціна на бензин сягне десь 57-58 гривень за літр, дизпальне – 55-56 гривень і, скоріше за все, це станеться ще до кінця серпня. Тому що ціни залишаються у світі високими, запасів дешевого пального з червня вже майже немає. Відповідно, ринок буде приходити в баланс з новими реаліями, і вони такі, що ціна буде ще зростати. Я не думаю, що вона сягне 60 гривень при рівнях світових цін, але ж я думаю, що вона в притул може наблизитись і буде там перебувати. Поки що бачимо, що ще є потенціал на 2-3 гривні зростання”, – зазначив Сергій Куюн.

Консалтингова група А-95 інформує, що з початку серпня ціни на пальне стабільно зростають. В середньому подорожчання відбулось на 3-4 грн за пальне різного виду. 

Ціни на пальне зростуть: Сергій Куюн повідомив що очікувати водіям 1

Ситуація з паливом в Україні

У середині березня 2022 року Верховна Рада встановила нульовий акциз і ПДВ у 7% замість 20%. Це дало змогу українським мережам АЗС зекономити та стримати зростання цін на паливо. Проте з 1 липня податки на пальне повернулися на довоєнний рівень: ПДВ – до 20%, акциз на бензин – до 213 євро, на дизпаливо – 139,5 євро за 1000 л. Ціни на паливо щоденно викладаються на порталі Мінфін.

Раніше Інформатор повідомляв, що середня вартість деяких видів палива в Україні за добу 15 серпня дещо зросла. На одну копійку подорожчав бензин категорій А-95 і А-92. Тепер їхня вартість становить 52,98 грн/л і 49,19 грн/л відповідно.

Також ми писали, що за перший тиждень серпня ціна бензину марки А-95 зросла на 1,42 грн/л і склала 49,98 грн/л, А-95+ здорожчав на 1,32 грн/л — до 51,95 грн/л, а дизельне пальне — на 1,49 грн/л, до 49,25 грн/л

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *