Держава надасть ще 10 тисяч пільгових кредитів на житло – як подати заявку через Дію

Ще 10 тисяч кредитів зможуть отримати українці для покупки житла вже до кінця цього року. Оформити заявку на таку іпотеку громадяни можуть через застосунок “Дія”. Експерти радять подавати заявки й тим, хто раніше отримував відмови.

Така інформація з’явилася на офіційній сторінці платформи “Дія”. Зазначається, що уряд розширив фінансування програми “єОселя”. Завдяки цьому до кінця 2023 року ще 10 тисяч громадян зможуть отримати пільгові кредити на житло.

Йдеться про позику з пільговими умовами від держави. Ця іпотека доступна під 3% та 7% для різних категорій громадян. Усі умови кредитування та розрахунки можна побачити за посиланням.

Як скористатися послугою через застосунок “Дія”:

  • Запустити застосунок “Дія”;
  • Обрати категорію “Послуги”;
  • Обрати розділ “єОселя”;
  • Вказати склад сім’ї та дохід;
  • Вказати інформацію про житло, яке ви хочете купити в кредит;
  • Обрати банк;
  • Підписати заяву за допомогою “Дія.Підпис” та надіслати запит.

Коли заявка буде оброблена, результати з’являться прямо в застосунку. Експерти нагадали, що вже 2 475 українських родин придбали собі житло за пільговою іпотекою від держави. 

Нові послуги в “Дія”

Раніше стало відомо, що в застосунку “Дія” з’явилося пенсійне посвідчення. Представники ПФУ пояснили, що посвідчення, яке було видано за віком, підтягнеться автоматично. При цьому треба враховувати, що це стосується документів нового зразку. Тобто, якщо посвідчення було отримане до 2014 року, спочатку документ потрібно замінити. 

Також на платформі “Дія” запустили новий освітній курс. На цей раз українці зможуть навчитися основам професії баристи. Безкоштовне навчання відбувається за допомогою серіалу, інтерактивних симуляторів та тестів. Слід зазначити, що на платформі “Дія. Освіта” з’явилося вже чимало освітніх курсів, які спрямовані допомогти громадянам засвоїти нову професію.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в застосунок “Дія” повернули можливість змінити місце реєстрації.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *