Дізнався про заборгованість через три роки. Клієнт Сенс Банку закрив депозит, а на нього відкрили кредит: що говорять про ситуацію у фінустанові

Клієнт Сенс Банку закрив депозит у 2021 році. Однак лише цьогоріч дізнався про заборгованість. У фінустанові кажуть, що це не махінація і  потрібно якнайшвидше все погасити. У Сенс Банку кажуть, що це в жодному випадку не махінація. Клієнту порадили погасити та закрити подібний договір якнайшвидше. 

Як йдеться у скарзі, яка опублікована на сайті “Мінфіну”, у 2021 році клієнт закрив у Сенс Банку депозит. Перед виходом з відділення банку він запитував у оператора, чи все у нього закрито, щоб не було жодних питань, адже подальшу співпрацю не планував. Була відповідь, мовляв, не хвилюйтеся, все добре, ніяких зобов’язань у вас немає.

“У 2023 році зателефонував до технічної підтримки, щоб дізнатися про поточні відсоткові ставки за депозитами. Мені повідомляють, що я маю заборгованість перед банком. Пояснили таке: після закриття депозиту у 2021 році у мене залишилася заборгованість за SMS банкінг (про яку мені ніхто не повідомляв, і я не знав, що маю таку платну послугу). Згодом система банку автоматично, тобто в односторонньому порядку, оформила договір на відкриття, нібито мною, кредиту. І як результат, сума “заборгованості” зростає рік у рік. Схема така — створити приховану заборгованість клієнта банку, на виході сказати клієнту, що він нічого не повинен і відкрити на нього кредит. При цьому не повідомляти клієнта про заборгованість, адже чим довше він не знає, тим більше буде винен. Люди повинні знати, на які ризики йдуть зв’язуючись з вами”, – наголошується у скарзі клієнта. 

Реакція банку на скаргу клієнта

У Сенс Банку кажуть, що це в жодному випадку не махінація. Клієнту порадили погасити та закрити подібний договір якнайшвидше. 

“Зі свого боку ми повністю вас розуміємо, адже не дуже приємно отримувати подібні новини. Але це в жодному випадку не махінація. У випадку, коли по картці з’являється прострочена заборгованість, і вона не погашається протягом певного часу, то така заборгованість переводиться в кредит. У вашому випадку така заборгованість виникла через те, що по картці відбулось списання плати за SMS-інформування, через що виник мінус на рахунку. Це технічний кредит, сума заборгованості за яким не збільшується, відсутні відсотки та комісії, але ми рекомендуємо погасити та закрити подібний договір якнайшвидше”, – зазначається у відповіді банку.

Про Сенс Банк 

Сенс Банк є одним з найбільших українських банків. Його заснували у 1992 році. З 2001 року здійснював свою діяльність під назвою АТ “Альфа-Банк” та з 2004 року входив до складу приватної міжнародної банківської холдингової компанії з головним офісом у Люксембурзі. У 2022 році ухвалили рішення про відмову від бренду Альфа-Банк, здійснили зміну юридичного найменування банку на АТ “Сенс Банк” та створили новий бренд.

22 липня 2023 року Міністерство фінансів України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уклали договір купівлі-продажу 100% акцій АТ “Сенс Банк”. Він перейшов у власність держави та входить до переліку системно важливих банків України, затвердженим рішенням правління Національного банку України 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Що робити, якщо у вас кредит у ліквідованому банку. Як його гасити?
  • НБУ визнав неплатоспроможним банк, в якому працює Ющенко та зберігали гроші Медведчук з Марченко: подробиці
  • Від 66 до 301 тисячі гривень Заступники Кличка під час війни отримували матеріальну допомогу
  • Кабмін України змінив правила щодо виплат соцдопомоги – хто отримає гроші

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *