Долар дивує цифрами, а євро знову летить у прірву – НБУ встановив курс валют на 20 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 20 вересня. За даними регулятора, американський долар залишається на стабільних позиціях. Проте європейська знову змінила “напрямок”.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар все ще становить 36,57 гривні. Слід звернути увагу, що наразі в Україні зафіксований курс “зеленої купюри”. Однак європейська валюта не стоїть на місці: станом на 20 вересня, євро становить 39,15 гривні. Це на 26 копійок менше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.

Курс валют на 20 вересня:

  • Долар США — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,15 гривні;
  • Польський злотий — 8,41 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,81 гривні;
  • Юань — 5,02 гривні.

При цьому важливо враховувати, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 20 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 38,28 гривні, а продаж — 38,50 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,45 гривні, а продати — за курсом 41,13 гривні.

Прогнози експертів

Міністерство фінансів України на 2024 рік прогнозують ослаблення курсу. Згідно з озвученими прогнозами від відомства та представників бізнесу на заході  “EBA Global Outlook: Нова економіка України”, наступного року гривня перетне позначку 41 гривня за долар. В уряді прогнозують на наступний рік курс близько 41,4 гривні за долар. 

“Нас турбує зміцнення гривні. У нас немає жодних фундаментальних чинників для цього. Це мінус, про який ми комунікуємо з НБУ та МВФ. Це мінус для експортерів На наступний рік передбачаємо курс 41,4 гривні за долар”, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Водночас у проєкт державного бюджету на 2024 рік закладають курс 42,2 гривні за долар. Голова Національного банку України Андрій Пишний пояснив, що щороку уряд закладає певний показник у бюджет, однак ця цифра не є прогнозом або метою НБУ. Це, пояснив експерт, розрахунковий параметр, який закладається і, як правило, може бути змінений. 

“Так сталося, що саме наша ефективна взаємодія і робота дозволили забезпечити достатній для України  рівень міжнародного фінансування, так і показники золотовалютних резервів… І повернули довіру до української національної валюти. В серпні рівень доларизації економіки знизився на 2%”, – додав Андрій Пишний. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • Танці навколо долару: яким буде курс євро і до чого тут фінансова політика США
  • Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні
  • ПриватБанк пропонує придбати валюту в Приват24: як це зробити та на що звернути увагу

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *