Долар і євро стрімко дорожчають: НБУ оновив курс валют на 6 жовтня

Національний банк України встановив оновлений курс валют на п’ятницю, 6 жовтня. За даними регулятора, американський долар знову подорожчав. Те саме стосується європейської валюти. Стало відомо, як змінилася ситуація за останню добу.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що станом на сьогодні курс долара становить 36,62 гривні. Це на 2 копійки більше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем. Що стосується євро, то наразі курс становить 38,54 гривні. Це подорожчання на 11 копійок, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.     

Курс валют на 6 жовтня:

  • Долар США – 36,62 гривні;
  • Євро – 38,54 гривні;
  • Польський злотий – 8,37 гривні;
  • Швейцарський франк – 40,05 гривні;
  • Юань – 5,02 гривні. 

При цьому слід звернути увагу на те, що цифри в пунктах обміну валют можуть відрізнятися від офіційних даних регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 5 жовтня в середньому купівля долара відбувається за курсом 38,05 гривні, а продаж – 38,20 гривні. Якщо казати про євро, то в п’ятницю в середньому продаж відбувається за курсом 40,60 гривні, а купівля – 40,35 гривні. 

Прогнози експертів

Раніше економіст Володимир Дубровський поділився своїм прогнозом щодо ситуації на ринку валют у жовтні. На думку експерта, вартість валюти в пунктах обміну не буде сильно коливатися. Аналітик переконаний, що зараз Національний банк України має всі можливі інструменти, щоб утримувати стабільну ситуацію на ринку. Зараз гривня, підкреслив економіст, входить у нормальні межі. На думку експерта, немає вагомих причин для прискорення або різкого уповільнення національної валюти. Він також додав, що завдяки грошовій допомозі західних партнерів резерви під контролем, а валюта регулярно надходить до України.

Експерти Dragon Capital оновили свій прогноз щодо курсу долара на кінець 2023 року. На думку аналітиків високий рівень міжнародних резервів, підтримка міжнародних партнерів, відмова від фінансування дефіциту бюджету Нацбанком та стабілізація курсових очікувань створюють передумови для подальшого пом’якшення валютних обмежень та повернення до помірної гнучкості курсу гривні до долара вже цьогоріч. Водночас економісти чекають на офіційний обмінний курс гривні на кінець 2023 року на рівні 36,6-37,5  гривні за долар, порівняно з попереднім прогнозом 39 гривні за долар, і прогнозують помірне послаблення до 41 гривні за долар до кінця 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • ПриватБанк запустив для бізнесу безкоштовний тест драйв валютної Торгової платформи
  • Ціни на пальне в Україні зростатимуть через важливе рішення НБУ: прогноз експерта
  • Яким буде курс євро в жовтні: прогноз банкіра
  • У банка, де працювали Ющенко і зять Тимошенко, відібрали ліцензію: подробиці від НБУ

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *