Долар не змінився, а євро знову впав у ціні – НБУ встановив курс валют на 27 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 27 вересня. Згідно з даними регулятора, долар зберігає свою позицію. Євро навпаки подешевшало. 

Відповідні дані з’явилися на офіційному сайті Нацбанку України. Долар продовжує займати стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 38,76 гривні. Він впав у ціні на 11 копійок. 

Курс валют на 27 вересня:

  • Долар – 36,56 гривні;
  • Євро – 38,76 гривні;
  • Польський злотий – 8,40 гривні;
  • Швейцарський франк – 40,06 гривні;
  • Юань – 5,00 гривні.

Вартість євро та долара станом на 27 вересня, дані: НБУ

Вартість євро та долара станом на 27 вересня, дані: НБУ

Чи варто зараз скуповувати долари

Економіст Олег Пендзин вважає, що до кінця осені варто заробляти на короткотермінових гривневих депозитах, бо наразі не очікує девальвації гривні вище 39 гривень за долар у купівлі. Таку думку він висловив у коментарі ТСН.ua.

“Куплені зараз долари або євро лежатимуть до кінця року мертвим вантажем “під ковдрою”, а кожна тисяча гривень на депозиті принесе прибуток щонайменше у 10 гривень за місяць”, – наголосив Пендзин.

Водночас експерт Андрій Шевчишин радить тим, хто хоче гарантовано зберегти заощадження на тривалий період (рік і більше), валюту не продавати, а навпаки, купувати, поки вона дешевшає. Він рекомендує користуватися постановою НБУ від 29 серпня – купити в банку безготівкові долари за вигідним курсом (для фізосіб це 37,40-37,50 гривень за долар з урахуванням комісійних зборів) і тримати їх на рахунку або одразу конвертувати в готівку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • 46 гривень за євро: експерти пояснили, коли та за яких причин можливий такий курс
  • Яким буде курс долара та євро в жовтні: прогноз економіста
  • Економіка України зростає вперше з початку повномасштабної війни: причини та подробиці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *