Долар тримається, а євро летить у прірву – НБУ оновив курс валют на 22 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на п’ятницю, 22 вересня. За інформацією регулятора, американський долар все ще не змінюється: “зелена” купюра займає стабільну позицію. Проте європейська валюта знову падає.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар становить 36,57 гривні, як це було і раніше. У випадку з європейською валютою продовжується падіння. Станом на 22 вересня, євро становить 38,89 гривні. Це на 24 копійки менше, аніж в попередній банківський день.

Курс валют на 22 вересня:

  • Американський долар — 36,57 гривні;
  • Євро — 38,89 гривні;
  • Польський злотий — 8,40 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,39 гривні;
  • Юань — 5 гривень.

При цьому слід враховувати, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 22 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 37,98 гривні, а продаж — 38,20 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,10 гривні, а продати — за курсом 40,78 гривні.

Прогнози експертів

Раніше своїм прогнозом поділився економіст Володимир Дубровський. За його словами, НБУ тримає курс валют таким, яким сьогодні він потрібен для економіки: сильних коливань регулятор не допускає. За словами експерта, сильних коливань не буде, доки Україна має підтримку міжнародних партнерів. Водночас офіційний курс поступово будуть відпускати, вважає економіст, і ситуація нормалізується. 

“Інфляція національної валюти уповільнюється. Але Нацбанк вважає, що потенціал цього сповільнення вже вичерпується. Зараз гривня входить у нормальні межі. Причин для прискорення чи різкого уповільнення немає”, – переконаний Володимир Дубровський.

При цьому ексголова Ради НАБУ Олена Коробкова зазначила, що на 2024 рік наразі ще є певна невизначеність. Адже не тільки Україна, а й міжнародні партнери зараз планують бюджет. Експертка вважає, що в жовтні 2023 року курс долара коливатиметься між 37,5 – 39 гривень за долар. Серед факторів, які на це вплинуть, буде погашення зовнішніх боргів. Це близько 2 мільярдів доларів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • НБУ знизив облікову ставку. Як це вплине на курс долара та євро: прогноз експертів
  • Як зміниться курс євро до Нового року: прогноз Олександра Чупака
  • Яким буде курс долара у 2024 році – прогноз Мінфіну

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *