Скандал навколо кредитного ліміту! Як суд вирішив суперечку клієнта monobank з фінустановою

Чоловік звинувачує Монобанк у безпідставному нарахуванні відсотків за користування кредитними коштами. Фінустанова списала 52 401 гривні. У фінустанові стверджують, що клієнт знав про умови договору та намагається ввести суд в оману. 

Як йдеться у рішенні Кременецького районного суду Тернопільської області, чоловік підписав анкету-заяву з АТ “Універсал Банк”, згідно з якою він отримав кредит. Згодом фінустанова самостійно підвищила кредитний ліміт з 27 тисяч до 45 тисяч гривень. 

Чоловік протягом тривалого часу користувався кредитним лімітом, поповнюючи рахунок власними коштами, а банк їх автоматично зарахував (списував) на поповнення кредитного ліміту. Починаючи з жовтня 2020 року він помітив, що суми списання збільшились з мінімальних 391 гривні до 1 398 гривень. Банк у період з 1 липня 2020 року до 1 квітня 2023 року безпідставно нарахував відсотки та списав кошти на загальну суму 52 401 гривні.

Реакція банку

У банку відреагували на звинувачення чоловіка. Там заявили, що як клієнт він користувався банківськими послугами у межах продукту Монобанк. Це видно із довідки про рух коштів.

“Отже, твердження, що він не надавав згоди на нарахування процентів за користування кредитними коштами є хибними, оскільки позивач особисто звертався до банку про збільшення або зменшення кредитного ліміту, погодившись на запропоновані умови банку, користувався кредитними коштами. Він намагається ввести суд в оману, стверджуючи, що порядок погашення заборгованості та розмір відсоткової ставки сторонами не погоджувався”, – заявили у банку.

Рішення суду 

В задоволені позовних вимог чоловіка до Акціонерного товариства “УніверсалБанк” про стягнення грошових коштів, як захист прав споживачів суд відмовив. Адже він був ознайомлений з умовами договору, що передбачали, крім іншого, нарахування процентів за користування кредитними коштами. 

“Позивач завантажив мобільний додаток Монобанк на телефон з проставлянням електронного цифрового підпису сторін, що свідчить про погодження ними усіх умов договору. На момент підписання анкети-заяви там містилися відомості про ставку процента за користування коштами в розмірі 38,4% річних. Чоловік має заборгованість з погашення кредитних коштів та відсотків за їх користування, що свідчить що впродовж більше ніж чотири роки він користувався кредитними коштами, тобто знав умови користування кредитними коштами, що передбачали, крім іншого, нарахування процентів за їх користування. Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чоловік хотів перевести зі свого рахунку 100 тисяч гривень, платіж відхилили, але Монобанк все одно списав кошти. Що вирішив суд?
  • Жінка взяла кредит у ПриватБанку на купівлю телефона та погасила всю суму, але їй нарахували заборгованість: рішення суду
  • Ощадбанк не видав львів'янину депозитні кошти. Той зажадав отримати майже 29 тисяч доларів як штраф з фінустанови: на чию сторону став суд
  • Онлайн-моніторгинг застав: у ПриватБанку створили нову послугу для позичальників

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *