Долар тримається, а євро знову дешевшає – НБУ встановив курс валют на 21 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на четвер, 21 вересня. Зазначається, що американський долар все ще займає стабільну позицію. Проте європейська валюта не стоїть на місці. Стало відомо, які ціни в пунктах обміну валют.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. За даними регулятора, американський долар все ще становить 36,57 гривні: наразі в Україні це фіксований курс. Водночас європейська валюта знову змінила показники: станом на 21 вересня курс євро становить 39,14 гривні. Це на одну копійку менше, якщо порівнювати з минулим банківським днем.

Курс валют на 21 вересня:

  • Долар США — 36,57 гривні;
  • Євро — 39,14 гривні;
  • Польський злотий — 8,43 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,75 гривні;
  • Юань — 5,01 гривні.

Слід звернути увагу, що ціни в пунктах обміну валюти можуть значно відрізнятися від офіційного курсу, який встановлює Національний банк України. За даними порталу Мінфін, станом на 21 вересня купівля долара в середньому відбувається за курсом 38,20 гривні, а продаж — 38,39 гривні. Що стосується євро, то в середньому цю валюту можна купити за курсом 41,35 гривні, а продати — за курсом 41,10 гривні.

Прогнози експертів

Економіст Ігор Порох поділився своїм прогнозом щодо курсу валют. На думку експерта, курс гривні буде покращуватися. Економіст вважає, що до кінця 2023 року можна сподіватися навіть на 37 гривні за долар. Це він пояснює тим, що наразі рівень інфляції становить 11%, а до кінця року – показник може зменшитися до 10%: це, вважає експерт, допоможе стабілізувати ситуацію. Водночас економіст виділив  кілька факторів, через які курс гривні трішки погіршувався у діапазон 38,2 й вище.

“Це було спричинено тим, що на минулому тижні було закрити близько 400 обмінних пунктів через те, що вони не слідкували за ліцензіями й це був такий стрибок, але наразі вже ситуація вирівнялася”, – додав Ігор Порох.

Водночас фінансист Олексій Кущ вважає, що після перемоги України курс валют буде залежати й від формату, в якому завершиться війна, і від того, як надходитиме грошова допомога від міжнародних партнерів на відбудову. За словами експерта, якщо Україні будуть давати кошти лише на те, щоб покрити внутрішні бюджетні дефіцити, то істотного зміцнення гривні не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • Танці навколо долару: яким буде курс євро і до чого тут фінансова політика США
  • Як зміниться курс євро до Нового року: прогноз Олександра Чупака
  • Забудовники очікують послаблення гривні: скільки буде коштувати житло наступного року

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *