Долар заморожений, а євро знову стрімко дорожчає: НБУ оновив курс валют на 2 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на понеділок, 2 жовтня. Згідно з даними регулятора, американський долар залишається зафіксованим. Проте європейська валюта почала місяць з раптового подорожчання.

Такі дані з’явилися на офіційному порталі Національного банку України. Зазначається, що американський долар становить 36,57 гривні. Цей показник утримується ще з липня минулого року. Проте європейська валюта знову “стрибнула”: станом на 2 жовтня курс встановить 38,74 гривні. Це на 19 копійок більше, якщо порівнювати з попереднім банківським днем.

Курс валют на 2 жовтня:

  • Долар США — 36,57 гривні;
  • Євро — 38,74 гривні;
  • Польський злотий — 8,37 гривні;
  • Швейцарський франк — 40,06 гривні;
  • Юань — 5,01 гривні.

Водночас варто зазначити, що в пунктах обміну валют ціни можуть відрізнятися від офіційного курсу регулятора. За даними порталу Мінфін, станом на 2 жовтня купівля долара США відбувається в середньому за курсом 37,94 гривні, а продаж — 38,10 гривні. Купівля євро в середньому відбувається за курсом 40,45 гривні, а продаж — 40,70 гривні.

Прогнози експертів

На думку економіста Володимира Дубровського, в жовтні вартість валюти в пунктах обміну не буде сильно коливатися. За словами експерта, Національний банк України має всі можливі інструменти, щоб утримувати стабільну ситуацію на ринку. Зараз гривня, підкреслив економіст, входить у нормальні межі. Аналітик вважає, що немає вагомих причин для прискорення або різкого уповільнення національної валюти. Він також додав, що завдяки грошовій допомозі західних партнерів резерви під контролем, а валюта регулярно надходить до України. 

Економіст Олег Пендзин також зазначив, що до кінця осені варто заробляти на короткотермінових гривневих депозитах. Експерт пояснив це тим, що немає причин для девальвації гривні вище 39 гривень за долар у купівлі.     

“Куплені зараз долари або євро лежатимуть до кінця року мертвим вантажем “під ковдрою”, а кожна тисяча гривень на депозиті принесе прибуток щонайменше у 10 гривень за місяць”, – розповів економіст. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україні зростає попит на євро: як це позначиться на валютному курсі
  • Клієнту ПриватБанку видали зношені та старі долари: що говорять у фінустанові про якість валюти
  • НБУ знизив облікову ставку. Як це вплине на курс долара та євро: прогноз експертів
  • Яким буде курс долара та євро в Україні найближчими днями – прогноз банкіра

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *