Хто з пенсіонерів отримає доплати у жовтні: розмір виплат

В Україні у жовтні ніяких підвищень пенсії не заплановано. Однак дехто все ж отримає надбавки. Йдеться про людей, які досягли певного віку.

Як передає “24 канал”, пенсіонери зі статусом ВПО отримають доплату в розмірі 2 093 гривень. Цю суму виплатять тим, хто протягом кількох місяців не отримували своєї пенсії з певних причин.

Хто отримає доплати у жовтні

  • громадяни від 70 до 74 років включно – 300 гривень,
  • громадяни від 75 до 79 років включно – 456 гривень,
  • громадяни від 80 років та старше – 570 гривень.

Нова пенсійна реформа в Україні

Наступного року Уряд запускає нову пенсійну реформу. Її мета — забезпечити, щоб кожен український пенсіонер мав солідарну пенсію не нижче за 30% його середньої заробітної плати протягом життя. Разом з накопичувальною складовою — це буде не менше 50%.

З 1 березня 2024 року вже вдруге під час війни проведуть індексацію пенсій. Наступного року планують зробити цю індексацію, як і всю солідарну систему, більш зрозумілою і прозорою. У нарахуванні пенсій запровадять бальну систему. Вона вирівняє диспропорції між пенсіонерами, які давно вийшли на пенсію, і тими, хто зробив це нещодавно. Відповідно, виплати пенсіонерам, які виходили на пенсію раніше, підтягнуться до сучасного рівня.

Щомісяця працевлаштовані громадяни сплачують внесок до Пенсійного фонду. Внесок перерахують у бали відповідно до співвідношення між зарплатою людини та середньою зарплатою по Україні на той момент. Якщо ви платили внески із зарплати, яка є середньою по країні, — отримуєте 10 балів. Вище середньої по країні — отримуєте, наприклад, 12 або більше балів, менше середньої — 8 балів. Потім ці бали щороку так само перераховуватимуть назад у пенсію відповідно до актуальної середньої зарплати. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Українці за кордоном впродовж тривалого періоду не отримували належної пенсії по інвалідності: омбудсмен розповів, як вирішити проблему
  • В Україні оновлять пенсійну систему: коли та що зміниться
  • В Україні введуть бальну систему нарахування пенсій: коли та як вона працюватиме
  • Переселенці можуть отримати стипендії на навчання в IT-сфері: що для цього потрібно

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *