Як підприємцю отримати кредит від ПриватБанку разом з грантом від ЄБРР

ПриватБанк видав перший кредит за програмою співробітництва з ЄБРР – фінансування отримав підприємець із Києва, який займається роздрібною торгівлею через поштові замовлення та мережу інтернет. Загалом із дати підписання угоди з ЄБРР ПриватБанк вже прийняв заявки на кредити від мікро та малого бізнесу більш ніж на півтора мільярди гривень. Про це повідомив ПриватБанк 6 вересня. 

“Згідно з підписаною угодою з ЄБРР, ПриватБанк зможе видавати кредити на загальну суму 240 мільйонів євро в еквіваленті” – відзначив Євген Заіграєв. – Ми підтримуємо розвиток економіки України завдяки програмі співробітництва з ЄБРР, якою передбачено як часткове гарантування банку повернення кредитів позичальниками, так і надання грантів позичальникам до 20% від суми купівлі певних видів техніки та обладнання і до 30% від суми фінансування пріоритетних інвестиційних проектів”. 

ЄБРР та ПриватБанк уклали угоду за програмою розподілу ризиків (Risk Sharing Program) для кредитування мікро-, малих, середніх та великих підприємств, а також грантову програму «Конкурентоспроможність малих та середніх підприємств у країнах Східного партнерства» (КМСП у країнах СП) для мікро-, малих та середніх підприємств, що фінансується коштом Європейського Союзу в рамках Ініціативи EU4Business. Програма передбачає: 

  • Надання грантів мікро-, малим та середнім підприємствам у розмірі до 30% від суми фінансування успішно реалізованого інвестиційного проєкту з придбання основних засобів.
  • У разі відповідності позичальника всім вимогам ЄБРР можливе кредитування без застави.
  • Програмою ЄБРР можна скористатися одночасно з державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». 

Докладніше про програму співробітництва банку та ЄБРР можна дізнатися на сайті ПриватБанку – там же можна подати заявку на отримання фінансування. 

ПриватБанк – найбільший державний банк України. На сьогодні в банку обслуговуються понад 18 мільйонів активних клієнтів, а загалом його послугами користуються 70% українців. Банк є лідером в роздрібному сегменті та активно впроваджує послуги для малого та середнього бізнесу, має потужну цифрову екосистему та розгалужену мережу з понад 1100 відділень, 5000 банкоматів,10 000 терміналів самообслуговування та 223 000 POS-терміналів по всій території країни. 

Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим інституційним інвестором України. Лише у 2022 році він виділив 1,7 мільярда євро та залучив ще 200 мільйонів євро підтримки від партнерських фінансових установ. Банк зобов’язався надати Україні фінансування в розмірі 3 млрд євро до кінця 2023 року.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. За новостями в режиме онлайн прямо в мессенджере следите на нашем Telegram-канале Информатор Live. Подписаться на канал в Viber можно здесь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Банки за борги забирають виплати для ВПО – що Верещук пропонує з цим зробити
  • Військовослужбовці можуть не сплачувати відсотки та штрафи за прострочені кредити: як домовлятися з банком
  • Кабмін схвалив повернення податкових перевірок: стала відома дата
  • Не користувався кредитним лімітом, але повинен платити – клієнт ПриватБанку поскаржився на складну ситуацію

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *