Міненерго звинуватило у брехні Forbes та Олену Зеркаль

6 серпня під час ефіру Business Breakfast від Forbes Олена Зеркаль, яку представили як радницю міністра енергетики, розповіла про проблеми підготовки енергосистеми України до зими. Пізніше в ТГ-каналі Міністерства енергетики з’явилося повідомлення, що Лана Зеркаль не є радницею міністра, а її слова не відповідають дійсності.

 

“Електромережі готові до зими на 98%, АЕС – 70%, теплові електростанції – близько 30%. Проте, поки ще не почалось будівництво захисних споруд від атаки дронів. Агентство з відновлення брались будувати великі саркофаги, проте там також все ще на початковому етапі. Але вдалося відремонтувати пошкоджені трансформатори та привезти автотрансформатори з-закордону” – сказала Олена Зеркаль.

Через кілька годин Міністерство енергетики в своєму ТГ-каналі спростувало цю інформацію.
“Пані Лана Зеркаль не виконує функції радника міністра енергетики України. Інформація, наведена нею щодо стану ремонтної кампанії на енергетичнх об’єктах, не відповідає дійсності”, – зазначили в міністерстві.

Міністерство енергетики в своєму ТГ-каналі спростувало інформацію від Олени Зеркаль

Міністерство енергетики в своєму ТГ-каналі спростувало інформацію від Олени Зеркаль

Там порекомендували отримувати відомості про перебіг ремонтної кампанії на сайті Кабінету Міністрів. Зокрема, під час засідання Уряду 8 серпня прем’єр-міністр Денис Шмигаль назвав такі цифри підготовки енергетики до зими: 

  • Відремонтовано п’ять атомних блоків потужністю 4,4 ГВт. У ремонті перебувають ще чотири блоки потужністю 3,4 ГВт.
  • Відремонтовано та перебувають у ремонті 24 енергоблоки теплових електростанцій. Це 62% від загальної кількості, і це потужність на 4,3 ГВт. Теплоелектроцентралей, які багато де забезпечують людей теплом, відремонтовано 70%, ще 30% зараз у ремонті.
  • Гідроелектростанції. Відремонтовано та в ремонті 32 гідроагрегати, або 68% від потужності — це майже 1,8 ГВт.

«Всі ці дані Міненерго свідчать про те, що ремонтна кампанія йде за планом. З боку компанії «Укренерго» маємо майже 80% виконання робіт з ремонту магістральних мереж. Зокрема, високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану», — відзначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду зауважив, що Україна формує багаторівневий захист для енергетичних об’єктів: «Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне».

Після заяви Міненерго в ТГ-каналі Forbes з’явилось зауваження: “Під час ефіру Зеркаль підтвердила, що з січня не бачилась з міністром і давно йому нічого не радить”.

Як раніше повідомляв Інформатор, у середу, 6 вересня, президент України Володимир Зеленський провів Ставку верховного головнокомандувача, присвячену підготовці енергосистеми України до зими. Голова держави у своєму Телеграм-каналі повідомив, що на Ставці головною темою був комплексний план захисту об’єктів критичної інфраструктури від усього, що може вигадати країна-терорист. З цього приводу були доповіді Прем’єр-міністра Шмигаля, віце-прем’єра Кубракова, усього енергетичного сектору, Держспецзв’язку, Генштабу й обласних військових адміністрацій.
Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. За новостями в режиме онлайн прямо в мессенджере следите на нашем Telegram-канале Информатор Live. Подписаться на канал в Viber можно здесь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Зеленський доручив посилити захист енергосистеми України від російських ударів. В Міненерго розповіли, що вже зроблено
  • Чи дійсно Ігор Коломойський замовив розслідування про сонячні станції Олега Шурми – заява Bihus.Info
  • Накопичувальна пенсія: як її планують запроваджувати та як вона змінить пенсійну систему України
  • Екс-голові Верховного суду Князєву зменшили суму застави. Вдруге

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *