Яким буде курс долара та євро в жовтні: прогноз економіста

Курс долара та євро не ростиме, поки Україна має підтримку Заходу. Резерви під контролем, а валюта постійно заходить. Також не повинно бути великих змін з інфляцією.

Як сказав у коментарі Gazeta.ua економіст Володимир Дубровський, Нацбанк тримає курс таким, який на сьогодні буде комфортним для економіки. Регулятор не допускає великих коливань.

“Поки ми маємо підтримку наших партнерів, то жодних великих коливань не має бути. Наші резерви під контролем, валюта надходить весь час. Нацбанк тримає курс таким, який на сьогодні буде комфортним для економіки. Не допускає великих коливань. Поступово відпускатимуть офіційний курс. Ситуація з цим нормалізуватиметься”, – сказав Дубровський.

За словами економіста, Нацбанк має достатньо інструментів, щоб не допустити різних змін. Цифри в обмінниках коливатимуться у межах того, що є останні півтора року, уточнив економіст.

“Плюс-мінус десяток копійок. Але сильних коливань не повинно бути. Інфляція національної валюти уповільнюється. Але Нацбанк вважає, що потенціал цього сповільнення вже вичерпується. Зараз гривня входить у нормальні межі. Причин для прискорення чи різкого уповільнення немає”, – додав Дубровський.

НБУ встановив курс валют на 21 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на четвер, 21 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар лишається незмінним. Проте євро продовжує знижуватися.

Долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 39,13 гривні. Курс валют на 21 вересня:

  • Долар — 36,56 гривні;
  • Євро — 39,13 гривні;
  • Польський злотий — 8,42 гривні;
  • Швейцарський франк — 41,75 гривні;
  • Юань — 5,01 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Надрегулювання, корупція та диктат НБУ: в чому небезпека законопроєкту влади про ринок фінпослуг
  • Уряд виділив понад 5 мільярдів на допомогу для ВПО – коли українці отримають виплати
  • Валюта у Приватбанку: клієнт скаржиться, що у відділенні не видають крупні суми або дають старі купюри
  • Українці стали витрачати менше грошей за кордоном: в НБУ пояснили, чому так відбувається

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *