Ні перекупам! Укрзалізниця змінила правила придбання квитків: що буде інакше

Квитки на поїзд в Україні можна купити й в касі, і онлайн, не виходячи з дому. Проте тепер компанія Укрзалізниця змінює правила придбання квитків. Таким чином, в деяких випадках покупка може бути виключно через сайт УЗ.

Про це розповіли в Укрзалізниці. Зазначається, що нові правила стосується не всіх замовлень, а лише групових. Тобто, коли людина купує одразу десять або більше квитків. Тепер ця послуга буде переведена в онлайн-режим. Тобто, купити одразу десять та більше квитків через касу не вийде.

За словами експертів компанії, це дозволить створити централізовану чергу заявок. Тобто, пасажир чітко знатиме, який статус його замовлення, не звертаючись для цього зайвий раз до каси. Слід нагадати, що раніше все було складніше: спочатку потрібно було вручну написати заяву, зарезервувати місця в поїзді, і лише після цього оплачувати квитки.

Тепер процедуру спростили. Пасажири будуть оформлювати групові замовлення лише онлайн. У касі відбуватиметься лише видача квитків. Онлайн-замовлення для десяти та більше квитків уже доступне через офіційний портал Укрзалізниці за посиланням.

Водночас в компанії попередили: для більш плавного звикання до перехову в онлайн касири протягом двох тижнів ще будуть приймати такі замовлення і через касу. Водночас зворотний зв’язок щодо нового сервісу експерти прийматимуть у всіх каналах зв’язку: зокрема, через застосунок Укрзалізниці, чат-боти в соціальних мережах, а також через гарячу лінію 0 800 503 111 та email [email protected].

Нові послуги Укрзалізниці

Нещодавно стало відомо, що в Укрзалізниці запустили новий сервіс. Йдеться про замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю. Тепер таку послугу можна буде замовити онлайн через застосунок УЗ. Однак важливо, що замовлення потрібно робити не пізніше, аніж за три доби до відправлення. Сервіс призначено для осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на кріслах колісних та осіб, які їх супроводжують.

Також Укрзалізниця запровадила нову електронну послугу переадресації вантажу. Тепер електронна заява на переадресування вантажу приймається УЗ без надання її у паперовому вигляді з подальшою обробкою та прийманням рішення щодо надання дозволу на переадресування вантажу. При цьому компанія надає можливість  вантажовідправникам самостійно переадресовувати власні вагони та вантажі в електронній системі Укрзалізниці. Повна реалізація проєкту планується на першу половину 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Укрзалізниця попереджує пасажирів, що їдуть до Угорщини, про можливі затримки потягів: в чому причина
  • Поїзд з Києва до Хелму не буде скасований – Укрзалізниця оголосила розклад руху
  • Укрзалізниця виставила на аукціони для оренди приміщення вокзалів Києва, Дніпра, Львова та низки інших міст
  • Як перевозити потягом кота, собаку чи пташку: інструкція від Укрзалізниці

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *