Яким буде курс долара та євро в Україні найближчими днями – прогноз банкіра

Курс долара та євро в Україні у період з 2 до 8 жовтня не продемонструє стрибків вгору чи вниз. Коридор валютних змін перебуватиме на рівні 37,5-39 гривні за долар та 39,7-41 гривні за євро. Тобто, ситуація на готівковому валютному ринку залишатиметься у межах ринкових очікувань. 

У коментарі Уніан начальник департаменту казначейства “Глобус Банку” Тарас Лєсовий зазначив, що декілька рішень НБУ, зокрема й ті, що суттєво пом’якшили валютні обмеження для здійснення валютних платежів за кордон, а також розширили можливості банків та інших фінустанов здійснювати продаж валютної готівки, зняли “напругу”, викликану серпневим зростанням попиту. Тож експерт вважає, що на валютному ринку збережеться баланс між покупцями та продавцями. 

“Саме тому можна очікувати, що на ринку збережеться баланс між покупцями та продавцями, що і стане запорукою більш-менш притомних коливань – без карколомних стрибків вгору чи вниз. Очікується, що наступного тижня коридор валютних змін перебуватиме на рівні 37,5-39 гривні за долар та 39,7-41 гривні за євро, зі спредом 0,1-0,3 гривні (без врахування обмінних пунктів, де різниця між покупкою і продажем може сягати 1 гривню), а щоденні коливання будуть в межах 0,3-0,5 гривні”, – сказав Лєсовий.

На його думку, важливим аспектом також залишається подальша лібералізація ринку та повернення плаваючого курсу. Лєсовий вважає, що таке рішення стане результатом довготривалої стабільності після аналізу можливих короткострокових та довгострокових наслідків. А відтак збереження міжкурсової різниці на рівні 2 – 5% є на даний час цілком задовільним.

“Загалом наступного тижня, якщо не виникне неочікуваних обставин, які б похитнули баланс між попитом і пропозицією, ситуація обіцяє залишатися стабільною і вельми прогнозованою. Принаймні економічних причин для цього вдосталь”, – сказав Лєсовий.

Який курс валют встановив НБУ на 29 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на п’ятницю, 29 вересня. Долар продовжує займати стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 38,55 гривні. Курс валют на 29 вересня:

  • Долар – 36,56 гривні;
  • Євро – 38,55 гривні;
  • Польський злотий – 8,31 гривні;
  • Швейцарський франк – 39,82 гривні;
  • Юань – 5,00 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Страшилки про долар по 42: чому почав зростати валютний курс, коли він зупиниться і що буде з цінами
  • Як зміниться курс євро до Нового року: прогноз Олександра Чупака
  • До чого призведе анонсоване міністеркой соцполітики підвищення тарифів ЖКГ – прогноз економіста
  • Чи будуть блекаути? В ДТЕК пояснили, як енергетики готуються до складної зими

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *