Яким буде курс євро в жовтні: прогноз банкіра

Враховуючи продаж Національним банком щотижня більш ніж 800 мільйонів доларів, зростання курсу майже гарантоване. Таку думку висловив начальник департаменту по роботі на міжнародних ринках та грошового обігу Радабанк Сергій Гнезділов. До того ж він прогнозує на кінець жовтня євро у межах 40,75-41,75. 

Як наголосив Гнезділов у коментарі Bankchart, у жовтні увага ринку буде прикута до найближчого засідання правління НБУ з питань монетарної політики. За його словами, чергове зниження облікової ставки призведе до зниження депозитних ставок та привабливості гривневих заощаджень. 

“Враховуючи продаж Національним банком щотижня більш ніж 800 мільйонів доларів, зростання курсу майже гарантоване. Тому мій прогноз на кінець жовтня: долар – 38,50/39,00, євро – 40,75/41,75”, – прогнозує Гнезділов. 

Варто додати, що згідно з даними Нацбанку України станом на 3 жовтня, долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 39, 51 гривні.

НБУ з 3 жовтня ввів режим керованої гнучкості обмінного курсу

Керована гнучкість курсу відрізняється від режиму плаваючого курсоутворення, який діяв в Україні до 24.02.2022. За поточного режиму НБУ продовжить ретельно контролювати ситуацію на валютному ринку та залишатиметься ключовим гравцем на ньому.

НБУ, зокрема, компенсуватиме структурний дефіцит валюти. Завдяки цьому курс зможе змінюватися в обидва боки: зростати та знижуватися. Крім того, регулятор суттєво обмежуватиме курсові зміни, не допускаючи як значного послаблення гривні, так і суттєвого зміцнення.

Офіційний курс за режиму керованої гнучкості визначатиметься операціями на міжбанківському валютному ринку за активної участі НБУ. Водночас курс на тих сегментах ринку, де мають змогу купувати та продавати валюту громадяни, встановлюватиметься за тими ж правилами, що і останні півтора року. Йдеться як про готівковий ринок, так і про карткові курси банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Керована гнучкість від НБУ: що це значить для українців та яким буде курс гривні
  • Євро знову почало дешевшати, а долар дивує цифрами – НБУ встановив курс валют 3 жовтня
  • НБУ скасовує фіксований курс валют: що це означає для економіки і громадян
  • Що буде з курсом євро в Україні в 2024 році: прогноз ринку з погляду трейдера

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *