Одесит вимагає від Укрпошти компенсацію у 50 тисяч гривень за те, що оператор повернув йому гроші: що вирішив суд

Чоловік у відділенні Укрпошти здійснив поштові перекази на загальну суму 50 тисяч гривень. Однак зазначені кошти так і не дійшли до одержувача. Їх повернули за закінченням терміну зберігання. Клієнт вимагав від поштового оператора 20 тисяч компенсації, а потім збільшив її розмір до 50 тисяч гривень. 

Як зазначається у рішенні Приморського районного суду Одеси, клієнт отримав відповідь від директора департаменту клієнтської підтримки Укрпошти про неможливість проведення перевірки пересилання зазначених переказів, оскільки з моменту їх здійснення пройшло більше ніж шість місяців. Чоловік оцінив моральну шкоду нанесену йому як споживачу послуг поштового оператора у 20 тисяч гривень. В Укрпошті заявили, що перекази на загальну суму 50 тисяч гривень довелося повернути за закінченням терміну зберігання. Поштовий оператор стверджує, що чоловіку повернули 12 тисяч гривень, що підтверджується його особистим підписом. 

Чоловік ініціював проведення експертизи для підтвердження факту того, що він не отримував 12 тисяч гривень, а підпис належить не йому. Згодом від Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз до суду надійшов висновок експерта у якому зазначено, що підпис у документі поштового переказу Укрпошти на суму 12 тисяч гривень виконаний іншою особою.

“Грошові кошти у розмірі 38 тисяч гривень за поштовим переказом отримав позивач, що підтверджується квитанцією. Він також заявив вимогу щодо відшкодування завданої моральної шкоди, в розмірі 50 тисяч гривень. Враховуючи характер правопорушення, яке своєю чергою призвело до прострочення надання послуги, є не порівнянним розміру компенсації моральної шкоди в сумі, яка становить саме 50 тисяч гривень і не відповідає об’єктивним обставинам справи”, – зазначили у суді. 

Рішення суду 

Позов чоловіка задовольнили частково. З Укрпошти стягнуть 12 тисяч гривень, моральну шкоду у розмірі 1 тисяча гривень, витрати на правову допомогу – 8 тисяч гривень, судові витрати – 9 060 гривень. У задоволені інших вимог відмовили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Укрпошта показала нову марку до Дня захисників та захисниць
  • Укрпошту звинуватили в бажанні вбити газети і журнали: що каже Смілянський
  • Укрпошта за майже пів року не змогла відправити посилку до Мадагаскару. Відправник вимагає повернути кошти. Що вирішив суд?
  • Жінка вимагає від ПриватБанку повернути 21 тисячу гривень, вкрадену шахраями: що вирішив суд

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *