Кабмін погодив доплати інструкторам та пораненим бійцям: розмір виплат

Уряд погодив доплати інструкторам військових навчальних центрів та обмежено придатним з переоглядом через 6-12 місяців. Йдеться про суми від 15 тисяч до 30 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалили на засіданні 15 вересня. 

Законопроєктом передбачається доплати інструкторам від 15 тисяч гривень до 30 тисяч гривень. Також доплати у розмірі 20 100 гривень отримуватимуть військовослужбовці, які внаслідок поранення виведені за штат. 

“Військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним із захистом батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців о та зараховані у розпорядження відповідних командирів, протягом двох місяців з дня зарахування у розпорядження (без врахування часу перебування у відпустці та на лікуванні) виплачується грошове забезпечення (без урахування додаткової винагороди) за останньою займаною посадою у повному обсязі. Після перебування у розпорядженні понад два місяці та до закінчення перебування у розпорядженні таким військовослужбовцям щомісячно виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень”, – йдеться у документі. 

Інструктори отримуватимуть доплати від 15 тисяч гривень до 30 тисяч гривень

Інструктори отримуватимуть доплати від 15 тисяч гривень до 30 тисяч гривень

Історія військового інструктора, який бере участь у бойових діях 

Олександр Пушкін підписав контракт зі Збройними силами України наприкінці 2014 року і вже за кілька місяців, у лютому 2015 року, брав участь в АТО на Сході України. Через рік військовий пройшов перший курс із вогневої підготовки за кордоном. Шлях до того, аби стати інструктором, тривав три роки. Спершу Олександр пробував себе у стрільбі, виконував базові вправи та вивчав тактику. Згодом організовував тренування з вогневої підготовки для друзів-військових. Чоловік зацікавився цим напрямом, відвідував різноманітні курси, їздив на чемпіонати Європи та світу, а у 2019 році офіційно розпочав навчання не лише для військових, але й для цивільних.

“Інструктор — це людина, яка щодня розвивається сама і розуміє, як покращити знання та вміння інших. Зараз в Україні дуже багато людей, які один-два рази поїхали на полігон, спробували постріляти, почитали інформацію в інтернеті, подивилися відео — і видають себе за тренерів із військового вишколу. Але це не так. Я віддав цьому майже 10 років свого життя і досі продовжую вчитися новому”, – розповідав LIGA.Life Олександр Пушкін.

За його словами, аби стати військовим інструктором, важливо мати:

  • Відповідні знання та навички, здобуті як під час бойового досвіду, так і під час постійного навчання.
  • Бажання і вміння ділитися цими знаннями, виправляти якісь недоліки й допомагати іншим ставати кращими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Уряд схвалив проєкт держбюджету на 2024 рік: на скільки зросте зарплата та прожитковий мінімум
  • Україна готується розблокувати всі свої порти: яким чином і чому це важливо
  • ВПО нададуть додаткові виплати – куди звертатися та як отримати гроші
  • Компенсація за відпустку військовим: хто і за яких умов може отримати виплати

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *