Кабмін пришвидшив надання житлових субсидій: що змінилося

Кабінет міністрів затвердив нову процедуру надання житлових субсидій, яка зможе пришвидшити цей процес. Зокрема, тепер подати заявку на оформлення виплат можна за допомогою державного порталу “Дія”.

Про це свідчить постанова уряду від 13 червня.

В рамках нового механізму українцям не потрібно буде збирати довідки і витрачати час на заповенення декларації на призначення субсидій. Тепер треба подати спрощену заяву, в якій зазначається інформація про членів домогосподарства, на яких оформлюється субсидія, місце проживання та реквізити рахунку, на який зараховуватиметься субсидія у випадку призначення.

Після цього Пенсійний фонд самостійно збере та обробить всі необхідні відомості – фізично відвідувати органи установи не потрібно. Подати спрощену заяву можна в онлайн-кабінеті Пенсійного фонду, у мобільному додатку установи та на порталі “Дія”.

Водночас уряд залишив можливість звертатися з повним пакетом документів за діючим нині механізмом. Перевірка триватиме 10 робочих днів.

Інші рішення Кабміну

В Україні спростять популярну процедуру для водіїв: йдеться про реєстрацію та перереєстрацію транспортного засобу. Тепер ці послуги будуть доступні, зокрема, і в електронному режимі. Таке рішення ухвалили посадовці Кабінету Міністрів України 13 червня.

Також ми писали, що 9 червня Кабмін видав розпорядження щодо передачі Фонду державного майна (ФДМУ) частки Ocean Plaza – торговельно-розважального центру, розташованого у Києві. ТРЦ вирішили продати, а всі отримані кошти передати на боротьбу із наслідками російської агресії. Раніше контрольний пакет акцій Ocean Plaza належав російському олігархові Аркадію Ротегбергу.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *