Клієнт Водафон вимагає від оператора оплатити ремонт його ноутбука – чи виконав суд забаганку чоловіка

Чоловік вимагає від Водафон оплатити ремонт його ноутбука. Оператор нібито через електронну пошту запустив вірус та знищив інформацію та контакти у браузері. Також клієнт хоче компенсації. 

Як йдеться у рішенні Личаківського районного суду Львова, чоловік у 2018 році придбав стартовий пакет “Vodafone Захід” та активував SIM-картку, уклавши з оператором договір про надання телекомунікаційних послуг. Йому надавалися послуги за тарифним планом 3G/2G інтернет.

У дні під’єднання інтернету 2/3 рази на тиждень за допомогою модему оператор надавав клієнту 200 МБ на день, хоча він за 3 години роботи вдень споживав не більше 50-70 КБ. Так, 03.09.2019 року одним файлом він “скопіював 57 КБ”, а оператор “нарахував 160 МБ” і надіслав цю “цифру” на модем. В окремому вікні він попросив надати методику по розрахунку. Повідомлення оператор видалив та від’єднав його від інтернету.

Окрім цього, оператор проникав у журнал обліку і виправляв-видаляв інформацію. За словами чоловіка, Водафон через електронну пошту запустив у його ноутбук вірус, який пошкодив браузер, знищив усю інформацію та контакти.

Вимоги чоловіка 

  • визнати правочини Водафон щодо надання йому телекомунікаційних послуг протягом двох розрахункових періодів недійсними,
  • зобов’язати Водафон надати позивачу 3648,0 ГБ пакету телекомунікаційних послуг для споживання, починаючи з часу набрання постановленим рішенням законної сили,
  • стягнути з Водафон в його користь 200 гривень моральної шкоди,
  • зобов’язати Водафон оплатити ремонт його ноутбука у сертифікованій майстерні відповідно до виставленого розрахункового документа.

Реакція Водафон 

У Водафон заявили, що вказаний у позовній заяві номер обслуговувався у мережі анонімно. Крім того, сам номер у 2020 році деактивували, через те, що по даному номеру понад 1 року не відбувалось жодних поповнень рахунку.

Рішення суду 

У задоволенні позову чоловіка суд відмовив. Його звинувачення виявилися безпідставними. 

“Чоловік зазначив, що уклав з Водафон договір про надання телекомунікаційних послуг. Разом з тим, жодних доказів вказаних обставин суду не надав. Суд приходить до переконання, що доводи позивача щодо ненадання оплачених послуг, безпідставного списання коштів, введення позивача в оману та втручання в роботу його техніки, не підтверджуються. А тому відсутні підстави для задоволення позову”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • На киянку за допомогою SIM-карти Водафон оформили п'ять кредитів – що вирішив суд
  • Як переказати гроші зі свого рахунку іншому абоненту: покрокова інструкція для клієнтів Київстар, Водафон, Лайфселл
  • Жінка у терміналі самообслуговування поповнила свій мобільний рахунок на понад 13 тисяч гривень, але Водафон не зарахував їх: рішення суду

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *