Майнери продають рекордні обсяги біткоїна: як це відіб’ється на курсі криптовалюти

Подолання Bitcoin цінового бар’єру в 30 тис. дол. спонукало криптодобувачів до відправки рекордного обсягу монет на біржі на суму 128 млн дол. за останній тиждень. Чим це викликано та до чого призведе, розбирались аналітики StormGain. 

Майнери побоюються розвороту ціни від великого рівня через низку негативних чинників, таких як посилення крипторегулювання в окремих країнах та судове переслідування криптобірж у США. До того ж середня собівартість видобутку, як і раніше, зберігає перевагу над ціною через складності обчислень, що виросла вдвічі за останні півтора роки. 

“Однак Bitcoin не зіткнеться з понижувальним тиском навіть у разі реалізації всіх надісланих на біржі майнерами монет”, – впевнені аналітики. 

На їх думку, справа в зростаючому інституційному попиті. Так, червень показав зростання інвестицій на 70% у річному обчисленні до 33 млрд дол., які перебувають в управлінні криптоінвестиційних фондів (AUM). Більше того, один тільки найбільший публічний власник MicroStrategy за два останні місяці купив 12 333 BTC на загальну суму 347 млн дол. Загальний баланс компанії тепер становить 152 333 BTC в середньому куплених по 29 668 дол. Перший квартал 2023 року вперше став для неї прибутковим із 2020 року. 

Інтерес до криптовалюти значно підігрів парад заявок у SEC на запуск ETF на Bitcoin спот. Серед учасників є найбільша у світі за активами в управлінні інвестиційна компанія BlackRock. На думку ряду експертів, наявність такого великого гравця значно підвищує шанси на затвердження заявки. 

“У разі запуску фонду Bitcoin зіткнеться із новою хвилею інституційного попиту. Трейдери вже зараз купують чутки, що вплинуло на зростання ставки фінансування на безстрокові ф’ючерсні контракти з моменту виходу новини”, – зазначають аналітики. 

Як раніше повідомляв Інформатор, як стверджує аналітик Bloomberg Майк Макглоун, не виключено, що скоро криптовалюта впаде до 20 тис. доларів. Основна причина – загальна економічна криза.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *