Має бути єдиний орган: Зеленський виступив з пропозицією щодо перевірок бізнесу

Президент Володимир Зеленський пропонує створити єдиний орган, який займатиметься перевірками бізнесу. Голова держави висловив думку, щоʼдержава і бізнес мають піти назустріч в цьому питанні.

Про це президент заявив в інтервʼю Наталії Мосейчук, яке транслювалося 27 серпня.

“Вони (бізнес – ред.) не повинні давати хабарі. Це факт. Бізнес ніхто не знищить, ми точно захистимо бізнес”, – сказав Зеленський.

За словами голови держави, в Офісі президента створили платформу для зустрічей з бізнесом. На її базі відбуваються консультації з підприємцями – раз на тиждень чи раз на два тижні.

“Мої економічні радники з ними зустрічаються і знімають питання. (Але це) несистемне рішення”, – сказав глава держави.

Зеленський зауважив, що бізнес не хоче жодних перевірок та жаліється на те, що до них стали приходити саме з ініціативи держави.

“Але це баланс. Для мене як для президента. Баланс під час війни дуже складно тримати. Який баланс? Міжнародний валютний фонд, Європейська комісія… Якщо ми не повертаємо податкову систему, яка в нас існувала до початку війни, якщо ми не повертаємо перевірок, у нас будуть питання під час перемовин про майбутнє членство в ЄС”, – сказав Зеленський.

За словами президента, він запропонував бізнесу внести зміни в законодавство, щоб перевіряти бізнес мав право лише один орган.

“Я знайду такий баланс між європейським законодавством і їхнім запитом – перевіряти, і вами, щоб до вас усі не ходили… Наш бізнес має запропонувати, що буде за орган, яка ця людина тощо”, – додав президент.

Перевірки бізнесу

Міністр фінансів Сергій Марченко не має часу слідкувати за роботою податкової – він зайнятий наповненням бюджету та визнає, що нардеп Данило Гетманцев “впливає” на це відомство. Про це йдеться в матеріалі Інформатора “Данило Гетманцев впливав та впливає на діяльність податкової, незалежно від керівника”.

Також ми писали, що з 1 серпня повернулися довоєнні податки для бізнесу. Відповідний закон №3219 президент України Володимир Зеленський підписав напередодні. Цим документом передбачені продовження мораторію на податкові перевірки до кінця війни, але частково контроль ДПСУ все ж повернеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Ця війна надовго, вибори та корупція як держзрада: найголовніше з нового інтерв'ю Зеленського
  • Гетьманцев пропонує ввести новий податок для банків: скільки та за що доведеться платити
  • Данило Гетманцев може керувати податковою через свого колишнього помічника

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *