Мережа АЗС БРСМ-нафта похвалилась допомогою ЗСУ та отримала шквал критики: за що саме – Новини України

Директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн піддав критиці заяви представників компанії “БРСМ-Нафта” про благодійність. За словами експерта, дії компанії надмірно розпіарені, а допомога ЗСУ порівняно з доходами мізерна. На підтвердження своїх слів Куюн наводить кілька цифр.

Так, Сергій Куюн розкритикував благодійність “БРСМ-Нафта” на своїй сторінці у Фейсбуці. Він переконаний, що випадок з “БРСМ” унікальний тим, що “навіть оті незначні, за масштабами паливного ринку, суми допомоги були фактично оплачені… з державних грошей”. 

“У дайджесті новин був заголовок про передачу ЗСУ через запорізьку мережу ZOG 50 000 л пального. Це означає, що кожна з 8 станцій Олега Сєровського відпустила понад 6000 л. У БРСМ понад 200 заправок по всій країні, тож кожна з них заправила військовим трохи понад 4000 л. І це при тому, що одна АЗС БРСМ продає у 3,5 раза більше пального, ніж невеликий регіональний ZOG. Тобто для неї цей обсяг є набагато менш важким. 10 дронів оцінювальною вартістю 150 тис. грн. Взагалі без коментарів. 825 комплектів форми. За словами маркетинг-директора мережі Олександра Мельничука, на 1 березня 2023 року компанія закупила 252 комплекти за 900 тис. грн. Відповідно ціна одного – 3571 грн, отже, 825 комплектів коштували до 3 млн грн. При цьому компанія збирає ці гроші із клієнтів”, – стверджує Куюн.

Крім того, директор “А-95” у своїй публікації зазначає, що сумарний обсяг військової допомоги, наданої БРСМ, із запасом становить 50 млн грн за півтора року. Оцінний оборот за цей період становив понад 60 млрд грн.

“Люди, які щомісяця обкрадають на десятки мільйонів гривень держбюджет – єдине джерело фінансування армії – говорять про якусь турботу про військових! Та намагаються ще й побудувати якийсь імідж, щоб заробити на тій мізерній допомозі, куплену фактично на державні гроші! Це просто пік цинізму та вищої міри нахабство!”, – пише Сергій Куюн.

Він також додав, що “для БРСМ такий нахабний фінт – звична справа. Багато років вона розповідає про соціально орієнтований бізнес, найнижчі ціни на пальне, що, мовляв, робиться для допомоги людям”. Але, за його словами, насправді картина інша.

“Умовно до бюджету “не доходить” 20 грн/л у вигляді несплати податків. 5 грн презентується піплу під виглядом “соціального” дисконту в ціні на пальне. Ще 5 грн з літру заноситься «криші» десь на Печерську за прикриття від “силовиків”. А 10 “державних” гривень залишається у кишені. Можу помилятись у пропорціях, але концептуально маємо такий соціально орієнтований бізнес за наш рахунок. А, ну й 1 грн великодушно йде на “допомогу” та її піар”, – пояснює експерт.

Свій допис він закінчив словами про те, що “це дуже дорога допомога” та попросив “БРСМ-Нафту” віддати те, що по закону належить державі.

Відповідь “БРСМ-Нафти”

У коментарях у публікації відзначилася співробітниця “БРСМ-Нафти” Юлія Турко. Вона назвала пост “істеричними фантазмами”, і підкреслила, що на АЗС компанії безкоштовно заправляють автомобілі військових та волонтерів і порадила Куюну не витрачати час на “безглузду” аналітику та зайнятися чимось справді корисним.

“АЗК “БРСМ-Нафта” одні з небагатьох (у Харкові єдині) продовжили працювати з початком повномасштабного вторгнення без встановлених лімітів, безкоштовно заправляючи військових і волонтерів. Стільки життів врятували наші працівники, ризикуючи своїми, не буду навіть писати – про це знають і памʼятають українці, які досі нам дякують. І це не вимірюється в цифрах, валюті чи відсотках”, – написала Юлія Турко.

Відповідь

Відповідь “БРСМ Нафти” на критику

Вона також порадила Сергію Куюну дочекатися, коли про допомогу офіційну і не офіційну, про кількість пального, автівки, екіпірування, виплати сімʼям, пояснять військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В Україну доставили перші танки Abrams, їх вже використали у контрнаступі
  • Про передачу сучасних гаубицьабо танків не може бути мови: в Польщі пояснили правила передачі Україні військової техніки
  • Влада анонсувала руйнування системи соцпідтримки в Україні – Павло Розенко про рекомендацію українцям "вийти з зони комфорту" від чинної міністерки
  • Програма допомоги тим, хто втратив зарплату: як скористатися

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *