Українські переробні підприємства можуть отримати гранти до 100 тисяч доларів: умови

Українські переробні підприємства можуть отримати грант для розвитку. Йдеться про суму від 75 тисяч до 100 тисяч доларів. Для цього потрібно заповнити заявку. 

Як зазначили у центрі розвитку “Час Змін”, гранти підтримуватимуть підприємства у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці. В рамках програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” (КЕУ) очікує надати їх підприємствам переробної промисловості (секція С КВЕД – 2010). 

Гранти не надаватимуть підприємствам, що працюють у сфері виробництва алкогольних напоїв, тютюнових виробів, коксу та продуктів перероблення нафти, хімічних речовин, фармацевтичних продуктів і препаратів, поліграфічної діяльності, ремонту і монтажу машин і устаткування, в медичній сфері, а також підприємств, що виробляють будь-яку продукцію, яка може розглядатися як зброя, боєприпаси чи продукція подвійного призначення. Бюджет грантової заявки від 75 тисяч до 100 тисяч доларів. Всього планують видати до 25 грантів. Кінцевий термін подання заявок до 15 грудня 2023 року.

Основні умови

Заявки подаватимуться у два етапи. Їх приймають виключно в електронній формі (посилання). Вони розглядатимуться у три етапи:

  • 1 дедлайн – до 15 серпня 2023 року включно (розглядатимуться в серпні),
  • 2 дедлайн – до 15 жовтня 2023 року включно (розглядатимуться в жовтні),
  • 3 дедлайн – до 15 грудня 2023 року включно (розглядатимуться в грудні).

Заявки не розглядатимуться на основі детальних критеріїв, а відбиратимуться на їхній відповідності вимогам програми USAID КЕУ описаним вище та на оцінці можливості реалізації поданого проєкту. Лише найбільш перспективні концепції відберуть. Детальніше з описом та вимогами до програми можна ознайомитися тут. Якщо у вас виникли питання пишіть на електронну адресу [email protected]. В темі листа зазначте – “RFA-2023-036”. Відповідь нададуть протягом п’яти робочих днів.

Грантові кошти від уряду Японії спрямують на проєкти відновлення України

Уряд ухвалив рішення про спрямування грантових коштів у сумі 21,83 мільярда гривень від уряду Японії на реалізацію програми екстреного відновлення через спеціальний фонд держбюджету. Їх використають на підтримку обладнання для гуманітарного розмінування, транспортне та енергетичне обслуговування, управління відходами руйнувань, водопостачання, медичне обладнання та обладнання для надання освітніх послуг, аграрного сектору та сектору суспільного мовлення, а також комунальних послуг на рівні органів місцевого самоврядування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Мережа АЗС БРСМ-нафта похвалилась допомогою ЗСУ та отримала шквал критики: за що саме
  • Влада анонсувала руйнування системи соцпідтримки в Україні – Павло Розенко про рекомендацію українцям "вийти з зони комфорту" від чинної міністерки
  • Програма допомоги тим, хто втратив зарплату: як скористатися
  • Українські біженці у Литві зможуть отримати тисячу євро на покриття орендної плати: що для цього потрібно

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *