Мережа магазинів побутової техніки Eldorado опинилась на межі банкрутства через російську агресію

Мережа магазинів побутової техніки та електроніки Eldorado.ua (ТОВ “Дієса”) оголосила про скликання загальних зборів кредиторів на 22 вересня. Про це повідомляє Ліга з посиланням на сайті Верховного Суду. Компанія збирається на ньому запропонувати кредиторам розглянути та схвалити план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. 

План досудової санації підготувала юридична фірма Ario Law. Eldorado.ua вказує, що її бізнес суттєво постраждав внаслідок російської агресії. Знищені товарні запаси на центральному складі та частині магазинів, певна частина точок продажу досі знаходиться на тимчасово окупованих територіях. Загалом постраждало близько 20 об’єктів мережі, частина була законсервована, адже знаходиться в зоні проведення активних бойових дій або поруч. З метою відшкодування отриманих збитків Eldorado.ua подає позов до росії. Сума позову перевищить 1 млрд грн. У серпні 2023 року один із партнерів Eldorado.ua – ТОВ “Делонгі Україна” – ініціював банкрутство ТОВ “Дієса”. Підготовче засідання у цій справі має відбутися 3 жовтня 2023 року. Попри все, Eldorado.ua має намір продовжувати свою бізнес-діяльність, залишаючись великим платником податків до державного бюджету. Про це RAU повідомили в прес-службі мережі. 

“Маючи відповідальність перед споживачами, працівниками, партнерами та державою, компанія підтверджує свою непохитну позицію. Обираючи досудову санацію, Eldorado.ua обирає найскладніший, але водночас найвідповідальніший шлях виконання власних зобовʼязань перед партнерами та контрагентами. Адже розв’язання питання щодо погашення заборгованості в будь-який інший спосіб зводиться лише до процедури банкрутства, яка несе непередбачувані ризики для усіх сторін процесу і зводить до мінімуму можливість отримання незабезпеченими кредиторами справедливого відшкодування”, – розповіли в компанії.

Модель досудової санації боржника досить активно застосовується в юридичній та комерційній практиці у країнах ЄС та в усьому світі. Декілька найвідоміших українських компаній проходили такі процедури за європейським законодавством. 

“В Україні ця процедура не так розповсюджена і не має чітко усталеної практики. Проте, як і в європейських законодавствах, вона передбачає ухвалення та реалізацію системи заходів щодо запобігання недопущення неплатоспроможності бізнесу шляхом впровадження організаційно-господарських, управлінських, інвестиційних, технічних, фінансово-економічних та правових заходів”, – говорять в компанії.

Eldorado.ua — рітейлер побутової техніки та електроніки в Україні. Має мережу магазинів, інтернет-магазин та мобільний додаток із різними варіантами доставки. Компанія працює з 1999 року. Станом на середину серпня 2023 року мережа Eldorado.ua складалась із 70 магазинів у 49 містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Водафон, Київстар та Лайфселл дають кредити своїм користувачам: який відсоток, як скористатися
  • Сигнали у космос. Всесвіт допомагає розбагатіти чи, навпаки, збанкрутувати: результати дослідження
  • Дізнався про заборгованість через три роки. Клієнт Сенс Банку закрив депозит, а на нього відкрили кредит: що говорять про ситуацію у фінустанові
  • Від 66 до 301 тисячі гривень Заступники Кличка під час війни отримували матеріальну допомогу

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *