На сценарій серіалу “Кронін” витратять 14,5 мільйонів бюджетних гривень: подробиці тендеру

В Україні витратять до 14,5 мільйонів гривень на написання сценарію серіалу “Кронін”. Замовником виступає державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення”. Виконати роботу планують до кінця 2023 року. 

Про це свідчать дані сайту публічних закупівель Prozorro. Переможцем тендеру стала компанія “МАМАС ПРОДАКШН”. Нею володіє Марина Квасова. Жанр телевізійного серіалу – драма. Він складатиметься з восьми серій по 45 хвилин. 

На чотири етапи написання сценарію для серіалу

На чотири етапи написання сценарію для серіалу “Кронін” витратять 14,5 мільйонів доларів

 У цей процес просять втрутитися Держаудитслужби

Держаудитслужба отримала дві скарги щодо цього тендеру. Її автори впевнені, що в умовах війни витрачати кошти на написання сценарію серіалу недоцільно. Зокрема, це загрожує національній безпеці. Однак, чи відповість виконавчий орган, невідомо. 

“Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ. Неприпустимі витрати під час війни Зеленський пропонує прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану”, – йдеться у звернені до Держаудитслужби.

Державний телеканал отримав 17 мільйонів гривень на знімання серіалу

Телеканал Freedom підписав контракт на закупівлю виробництва серіалу під робочою назвою “Вглиб кролячої нори”. За даними Prozorro, на написання сценарію та частковий технологічний цикл виробництва виділили майже 17 мільйонів гривень. 

У коментарях під дописом народного депутата України Ярослава Железняка, який написав про тендер, здійнявся шквал критики. Люди переконані, що кошти, могли б знадобитись для більш корисних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Вглиб кролячої нори: державний телеканал отримав 17 млн гривень на зйомку серіалу
  • Скандальний тендер на ремонт тенісних кортів у Києві за майже 308 мільйонів гривень скасували: подробиці
  • Для окупованого Сєвєродонецька закупили техніки на 38 мільйонів гривень: деталі скандального тендеру
  • Нова адмінбудівля та спецмайданчик для транспорту: у Києві та Чернівцях поліція хоче витратити на будівництво понад 160 млн грн

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *