Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн

Завдяки сервісу Дія мільйони українців не витрачають час і гроші на ксерокопії документів, підписання від руки, поїздки в установи й черги, в свою чергу компанії не витрачають час працівників і кошти на обробку та зберігання кілограмів макулатури.

Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік розповів про переваги сервісу Дія для бізнесу. На сьогоднішній день застосунком Дія користується близько 50% українців (понад 19,4 млн людей). Замість того, щоб робити ксерокопії їхніх документів, компанії отримують копії цифрових документів через застосунок Дія – у свою систему чи на пошту. Або підписані Дія.Підписом файли.

Понад 8 тисяч українських компаній та установ впровадили сервіси Дії, щоб надавати послуги швидше й зручніше. Це банки, страхові та поштові компанії, мобільні оператори, сервіси документообігу, маркетплейси, готелі, медичні заклади, установи публічного сектору, як-от: ЦНАПи, Пенсійний фонд України, УСЗНи, каршеринг та багато інших. Цей список постійно розширюється.

“Наприклад, раніше відкрити банківський рахунок можна було лише у відділенні. Зараз вже понад 20 українських банків надають можливість зробити це у їхньому застосунку – поділившись копіями документів через Дію. 5 – 10 хвилин – і банк має нового клієнта. Загалом завдяки Дії українці відкрили дистанційно у різних українських банках понад 3 мільйони рахунків”, – пояснює пан Банік.

Для того, щоб використовувати сервіси Дії, компанія має підписати необхідні документи та зробити технічне налаштування такого процесу.

Валідація – перевірка дійсності цифрових документів

Кожен документ можна перевірити за допомогою QR-коду та штрихкоду, які генеруються на зворотному боці документа після того, як натиснути на нього. Існує два варіанти валідації цифрових документів.

  1. “Дія – Дія”. Кожен користувач Дії може перевірити дійсність цифрового документа іншого користувача. Для цього потрібно відкрити QR-сканер, який розміщений у правому верхньому кутку головного екрана застосунку Дія, і навести його на QR-код цифрового документа іншої людини. Якщо такий документ є у Дії – ви отримаєте повідомлення “Документ знайдено”.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 1

  1. Технічне налаштування через API з боку компанії. Коли працівник спеціальним сканером зчитує QR-код чи штрихкод цифрового документа клієнта – відразу в систему компанії надходить підтвердження дійсності документа, відповідності ПІБ користувача даним у системі та/або відповідності віку користувача.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 2

Надання цифрових документів

Щоб надати копію документа не потрібно робити скріни фотографувати екран телефона. Для цього Мінцифри запровадили революційну технологію шерингу документів. Це можливість отримати копії документів від клієнта у форматі pdf-файлів та метаданих завдяки застосунку Дія. Дані передаються лише за особистої згоди користувача в Дії. Метадані дозволяють налаштувати автозаповнення необхідних полів у системі організації під час реєстрації або заповнення анкети клієнта.

Процес дуже простий: компанія надсилає запит на отримання копій документів, і клієнт у Дії має підтвердити його за допомогою Дія.Підпису. У запиті є назва компанії та перелік необхідних документів. Тож користувач відразу бачить, кому передає копії. Існує два види шерингу: офлайн та онлайн.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 3

Шеринг онлайн працює віддалено та підходить всім компаніям, які запитують копії документів для надання послуг і готові зробити технічне налаштування через API.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 4

Якщо в компанії немає технічної команди, яка може впровадити такий шеринг, – є зручна альтернатива – Дія.QR. Це сервіс для малого й середнього бізнесу, а також державних установ, який дозволяє отримувати копії цифрових документів не в систему компанії, а на e-mail, у форматі pdf-файлів. Для цього потрібно лише створити Дія.QR на порталі Дія та розмістити його в точках взаємодії з клієнтами. Важливо: Дія.QR можна використовувати виключно офлайн.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 5

Революційна технологія Дія.Підпис

Усі користувачі Дії з ID-карткою, закордонним паспортом або посвідкою на проживання в застосунку можуть створити власний Дія.Підпис за лічені секунди і підписувати ним необхідні документи будь-де. І не потрібно носити з собою флешки з КЕПами.

Компанії можуть запровадити можливість підписувати необхідні документи або авторизуватись з Дія.Підписом безпосередньо на своєму сайті чи в застосунку. Дія.Підпис уже інтегрували майже 100 партнерів, серед яких державні й приватні застосунки й сайти, банки, сервіси документообігу, комунальні підприємства та багато інших бізнесів.

Навіщо бізнесу потрібна Дія: економія часу та простий документообіг онлайн 6

Щоб підключити сервіси Дії, ваш бізнес має бути офіційно зареєстрований в Україні, не мати зв’язків із росією та Білоруссю, мати право запитувати підписи клієнтів, документи чи їхні копії.

Нагадаємо, раніше Інформатор повідомляв про те, як підприємцям за кілька секунд оплатити податки через Дію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *