Не купуйте долари! Економіст Охріменко зробив важливий прогноз

Купувати валюту зі спекулятивною метою наразі не має сенсу, впевнений економіст Олександр Охріменко. На його думку, найближчі тижні курс обміну гривня/долар радикально мінятись не буде. Тому заробити на обмінних операціях не вийде. Натомість експерт називає більш цікаві інструменти для збереження власних заощаджень. 

  • Державні облігації. Якщо ви маєте суму від 100 тис. грн, ви можете придбати їх в одному з українських державних банків, який вам більше подобається, онлайн. Цей інструмент має непогану доходність.
  • Банківський депозит у середньому має меншу доходність, ніж облігації але вона все одно вища, ніж ігри з валютним курсом.

“Покладіть на депозит ту суму, що маєте. Є багато банків, які пропонують короткострокові депозити, наприклад 3 місяці, і дають непоганий відсоток. А коли зберете 100 тис. грн – купуйте облігації”, – радить Олександр Охріменко.

Інші прогнози змін курсу долара

Банкірка Анна Золотько розповіла 24 каналу, що минулого тижня на валютному ринку робилися спроби підняти вартість долара. Це хотіли зробити скориставшись періодом виплат зарплат, сподіваючись на суттєве пожвавлення попиту на іноземну валюту з боку населення.

“На піку, в середині тижня, курс сягав позначки 37,30 гривень. Але фактичний попит не був достатньо високим, щоб втримати тренд на зростання курсу. До того ж великі системні банки, що мають найбільші мережі відділень здебільшого продовжували утримувати курс продажу в діапазоні 37,2 – 37,25 гривні, що також сприяло стабільності на готівковому валютному ринку”, – розповіла Золотько. 

Вона зауважила, що при цьому сальдо операцій купівлі/продажу іноземної валюти минулого тижня залишалося позитивним, навіть попри період виплат зарплат та підвищений рівень тривожності у суспільстві через інформаційний фон. За її словами, цього тижня слід очікувати на помірну корекцію курсу у бік зниження вартості долара.

Раніше Інформатор писав, як купити військові облігації через Дію.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *