Не віддав ПриватБанку 196 тисяч доларів іпотеки, але не хотів втратити будинок: що вирішив суд

Чоловік взяв кредит у ПриватБанку на суму 100 тисяч доларів. Йому нарахували заборгованість. Фінустанова вирішила стягнути з нього у рахунок погашення будинок та земельну ділянку. Але позичальник пішов судитися.

Як йдеться у рішенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, чоловік уклав кредитний договір з ПриватБанком та отримав кредит у розмірі 100 тисяч доларів. Також сторони уклали договір іпотеки. 

У зв’язку з невиконанням клієнтом умов кредитного договору, фінустанова звернулася до суду. Апеляційний суд Київської області вирішив у рахунок погашення заборгованості, яка складала 196 123 доларів, продати будинок загальною площею 80,30 квадратних метрів та земельну ділянку. 

Нотаріус вчинила виконавчий напис, згідно з яким на користь ПриватБанку стягнуть нерухоме майно. Про це чоловік дізнався Реєстру боржників. Він вважає, що фінустанова незаконно нарахувала заборгованість по відсотках за межами строку кредитування, а нотаріус незаконно стягнув цю заборгованість у виконавчому написі. 

 Що вирішив суд 

Позовну заяву чоловіка до ПриватБанку задовольнили. Виконавчий напис про стягнення нерухомого майна (житловий будинок та земельну ділянку) не підлягає виконанню. З фінустанови на користь клієнта стягнуть судові витрати у розмірі 1 073 гривень 60 копійок. 

“ПриватБанк, заперечуючи проти вимог чоловіка, не надав доказів належного сповіщення боржника про борг. Неотримання боржником вимоги про усунення порушень за кредитним договором позбавляє його можливості бути вчасно проінформованим про наявність заборгованості та можливості надати свої заперечення щодо неї або заперечити вимоги кредитора. Якщо боржник не має можливості подати нотаріусу заперечення щодо вчинення виконавчого напису або висловити свою незгоду з письмовою вимогою про сплату боргу чи повідомити про наявність спору між ним та відповідачем щодо суми заборгованості, це об’єктивно виключає можливість вчинення виконавчого напису. Суд прийшов до висновку, що позов підлягає до задоволення у повному обсязі”, – наголосили у суді. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Для клієнта ПриватБанку поповнення власної карти в банкоматі закінчилося помилкою, він вимагає повернути не зараховані 50 тисяч гривень: що відповіли у фінустанові
  • Клієнту ПриватБанку видали зношені та старі долари: що говорять у фінустанові про якість валюти
  • ПриватБанк змінив правила відправки SWIFT-переказів: подробиці
  • Київстар зняв гроші з рахунку клієнта, але той все одно не міг користуватися інтернетом на своєму телефоні: яким було рішення суду

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *