В Дії зʼявилась послуга для вкладників банків-банкрутів: як повернути гроші за лічені дні

Відтепер вкладники збанкрутілих банків можуть повернути свої кошти через мобільний додаток “Дія”. Подати заяву можна прямо у смартфоні. Зарахування коштів на рахунок відбуватиметься протягом трьох днів.

Наразі послугою можуть скористатись вкладники 34-х банків-банкрутів. Загалом в Україні є 1,4 млн рахунків на 3,2 млрд грн, які потрібно відшкодувати. Про це 3 жовтня повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Тепер не потрібно ходити в банки та витрачати зайвий час, щоб отримати гарантоване відшкодування зі збанкрутілих банків. З будь-якого селища чи містечка подаєте заяву в Дії та отримуєте гроші на свій рахунок протягом трьох днів”, – розповів Федоров.

Процедура повернення коштів

Процедура повернення коштів

“Дія” запускає нові послуги

Розширення переліку послуг відбувається не тільки у застосунку “Дія”, а й на веб-порталі. Зокрема, нещодавно стало можливо замовити дублікат втрачених документів онлайн. Для цього не потрібно їздити до ДРАЦСу. Мова йде, зокрема, про свідотства про народження, смерть, зміну імені, реєстрацію та розірвання шлюбу.

Також ми писали, що в “Дії” зʼявилися сертифікати на відновлення житла, пошкодженого внаслідок російської агресії – цей продукт отримав назву “єВідновлення”. Громадяни, які втратили житло, можуть дізнатися суму компенсації та шукати нову домівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Сертифікати єВідновлення з'явилися в Дії: як дізнатися суму допомоги на відбудову житла від держави
  • Мін'юст розробив дорожню карту в сфері банкрутства – подробиці
  • У Дії можна обрати переможця Нацвідбору на Дитяче Євробачення-2023: як проголосувати

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *