Одеський ДТЕК зриває підготовку до зими: нова порція російських фейків

Росіяни намагаються знищити енергосистему України різними способами. Наприклад, 31 серпня в українських ЗМІ почала ширитись інформація про те, що ДТЕК “Одеські електромережі” нібито зриває підготовку до опалювального сезону та виводить кошти з країни.

В самій компанії відреагували та сказали, що це російські наративи й така інформаційна атака спрямована на зрив підготовки до опалювального сезону. Ця нова хвиля, на думку енергетиків, має характерний для кремля сценарій: спершу наратив вкидається через пропагандистські телеграм-канали на окупованих територіях, а потім потрапляє в український інформпростір.

У ДТЕК оголосили про свій намір сповістити Службу безпеки України та інші компетентні органи про факт проникнення ворожої пропаганди в український медіапростір. Також, компанія закликає українські ЗМІ до відповідальності та уникнення поширення антиукраїнської пропаганди.

Одеський ДТЕК зриває підготовку до зими: російська медіа атака 1

Чи готова Одещина до зими?

Одеський район активно готується до наближення осінньо-зимового періоду. Основні зусилля зосереджуються на підготовці до можливих енергетичних відключень, щоб забезпечити стабільну роботу громад у випадку негативних сценаріїв. 30 серпня Одеська РВА спільно з представниками ДТЕК і ДСНС провела тренування в об’єктах критичної інфраструктури та соціально-культурної сфери. Головною метою цих навчань було перевірити готовність до використання альтернативних джерел живлення та підготовку персоналу до можливих планових відключень електроенергії згідно з графіками, розробленими АТ “ДТЕК Одеські Електромережі”.

Під час проведення тренувань на території Чорноморської селищної та Южненської міської громад, було виявлено, що всі чотири об’єкти критичної інфраструктури, такі як великі електроенергетичні станції та котельні, а також Чорноморський ліцей і Южненська міська лікарня, готові до роботи у безперебійному режимі навіть в умовах можливих блекаутів.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Росія запускає новий пакет фейків про Україну: від мобілізації неповнолітніх до здачі Куп'янська
  • Відключення світла взимку можуть повернутись та почастішати: що відомо

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *