Офіційного дилера АвтоКрАЗу визнано банкрутом

Господарський суд Полтавської області 10 жовтня визнав банкрутом ТОВ “Торговий дім АвтоКрАЗ”. Це колишній офіційний дилер Кременчуцького автомобільного заводу. Провадження у справі відкрили ще у 2020 році. 

Як повідомляє Ліга.Бізнес, ще декілька років тому ТД “АвтоКрАЗ” був активним учасником державних закупівель. За даними Dozorro, фірма взяла участь у 325 тендерах на Prozorro, за результатами яких підписано 63 договори на 941 мільйона гривень.

Про ПрАТ “АвтоКрАЗ”

ПрАТ “АвтоКрАЗ” належало українському бізнесмену Костянтину Жеваго. З грудня 2022 року завод перейшов під контроль держави. АвтоКрАЗ – найбільший в Україні виробник великовантажних вантажівок – цивільних і військових. У 2018 році за позовом Ощадбанку проти ПрАТ “АвтоКрАЗ” також було порушено справу про банкрутство. Вона стосується кредиту, виданого підприємству ще у 2008 році.

 Жеваго хоче оскаржити націоналізацію АвтоКрАЗу

Жеваго планує оскаржити націоналізацію кременчуцького автомобільного заводу АвтоКрАЗ. Про це він розповідав у інтерв’ю Forbes Україна. Він уже планує “діяти в межах чинного законодавства”.

Також Жеваго анонсував позов до Верховного Суду. Він назвав “брехнею” заяву колишнього міністра оборони про те, що причиною націоналізації АвтоКрАЗу є затягування і невиконання державного замовлення у 2022 році. За його словами, в Міноборони нібито не хотіли платити курсову різницю після того, як курс зріс до 36 гривні за долар, а контракти укладали за курсом 28 гривень за долар. Підприємство було готове надати гарантії виконання держзамовлення, але на умовах передоплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • У Дніпрі з аукціону продають майно збанкрутілого заводу Веста: яка вартість
  • Кредитори "Ельдорадо" виступають за банкрутство мережі: в чому причина
  • В Дії зʼявилась послуга для вкладників банків-банкрутів: як повернути гроші за лічені дні

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *