Під час нічної атаки шахедами росіяни знищили 13 тисяч тонн зерна – фото

Росіяни знищили 13 тисяч зерна. Під час нічної атаки окупанти вдались до терору продовольчої інфраструктури. Зерно призначалось для Єгипту та Румунії. 

Про це повідомив голова Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у своєму Фейсбуці. 

“Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії”, – зазначив міністр.

Експортна потужність порту Ізмаїл була знижена на 15%. Раніше росіяни вдались до схожої атаки на порт Рені. Тоді було знищено 35 тисяч тонн. Посадовець зазначає, що це 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з “Зернової угоди”. Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тис. тонн зерна.   За словами Кубракова, атаки на зернову інфраструктуру – це атаки на країни Африки та Азії. В цих регіонах не вистачає їжі, тому вони залежні від продовольчого постачання. Ці удари – це удари по світовим продовольчим ринкам. Ціни на пшеницю зростають після зупинки Зернової ініціативи та атак по портах Дунаю.

Нічна атака по Одещині

Вночі 23 серпня російські окупанти тероризували безпілотниками південь Одеської області. Серед пошкоджених об’єктів інфраструктури є зерносховища. Протиповітряна оборона знищила 9 шахедів. Але були влучання по виробничо-перевантажувальних комплексах, там спалахнула пожежа, загальною площею 700м2. Вогонь локалізували до 6 ранку.

Раніше Інформатор повідомляв, що Туреччина та ООН розробляють проектні пропозиції для відновлення зернової угоди, а технічні переговори між Москвою та Києвом можуть бути проведені у Стамбулі.

Також ми писали, що росія вийшла із зернової угоди й готує свій альтернативний план постачання зерна до Африки та інших країн, що його потребують. При цьому країна-агресор хоче усунути Україну зі світового ринку.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *