Перерахунку пенсій не буде, але декому трохи доплатять – подробиці

Попри військовий стан в Україні, на 2023 рік заплановано декілька етапів перерахунку пенсій, які також планують підвищити. При цьому після кожної індексації пенсійні оплати зростали, але у серпні 2023 року перерахунку не буде – виплати залишаться на рівні липневих. Втім, дехто все ж отримає надбавки.

Видання “На пенсії” зазначає, що попри відсутність перерахунку пенсій у серпні, частина літніх людей все ж отримає надбавку. Передовсім це стосується тих пенсіонерів, яким виповнилося 70, 75 та 80 років. Вони отримають доплати за віком.

Перерахунок пенсій 2023

У березні відбулася індексація пенсій, під час якої виплати було збільшено на 19,7%. Максимальна доплата становила 1500 гривень, а мінімальна – 100 гривень. Під час березневої індексації були перераховані пенсії у 10,5 млн українських пенсіонерів.

У квітні перерахували пенсії працюючим пенсіонерам. Тоді підвищення торкнулося  654,9 тис. українських пенсіонерів. Середній розмір доплати був на рівні 221,74 грн.

У липні підвищили виплати тим пенсіонерам, які вийшли на пенсію за спеціальними законами. Передовсім це стосувалося тих осіб, як є державними службовцями, вченими, працівниками органів місцевого самоврядування. Розмір доплат коливався від 634,89 грн до 1450,98 грн.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, як пенсіонерам отримати допомогу у розмірі 837 гривень. 

Також ми писали, де в Україні отримують найменші та найбільші пенсії. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *