Платити біткоїном можна у маленьких магазинах, бутиках та готелях: на Філіппінах бачать в крипті альтернативу банківським карткам

Понад 400 малих підприємств на Філіппінах зможуть приймати оплату за свої товари та послуги в біткоінах. Така потреба виникла, зокрема, через складнощі з використанням кредитних карт. Провести оплату можна буде як у маленьких магазинах, так і бутиках з готелями. Це здійснюватиметься за допомогою інструментів компанії Pouch, яка спеціалізується на платежах в біткоінах. 

Як платити біткоїном за готель чи сумочку? 

За допомогою будь-якого криптовалютного гаманця клієнти скануватимуть QR-код продавця. Pouch конвертуватиме біткоїни в песо, переказуючи кошти безпосередньо на банківський рахунок продавця. 

Деякі підприємства на популярному серед туристів острові Боракаї вже впровадили біткоїн-платежі. За їхніми словами, це “гарна альтернатива високим комісіям, які стягуються з користувачів кредитних карток”. А крім того, такий хід дозволив залучити ширшу клієнтську базу та збільшити продажі. 

Які є проблеми з банківськими картками на Філіпінах?

Як пояснили в компанії Pouch, обмежена доступність способів оплати товарів та послуг для клієнтів – серйозна проблема для філіппінського малого бізнесу. Адже: 

  • кредитні картки стягують комісію до 3%;
  • не всі мешканці країни мають ці картки;
  • не у всіх туристів є місцева валюта.

Як раніше повідомляв Інформатор, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку завершила розробку законопроєкту про оподаткування криптоактивів і оновила текст закону “Про віртуальні активи”. Тепер, у разі оновлення закону 2021 року “Про віртуальні активи” та ухвалення змін до Податкового кодексу, держава зможе оподатковувати операції з криптовалютами. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *