Радянського шампанського більше не буде: Харківський завод шампанських вин визнали банкрутом

Харківський завод ігристих вин визнали банкрутом. Таке рішення ухвалили в Господарському суді Харківської області. Про це розповіли представники Верховного Суду України.     

Зазначається, що це провадження тривало понад 12 років. Порушили справу ще навесні 2011 року за заявою приватного підприємства. Цікаво, що це підприємство і саме вже встигло збанкрутувати та закритися за період розгляду цієї справи. 

Фонд державного майна намагався закрити справу про банкрутство на підставі закону про приватизацію. Цей закон передбачає, що державні підприємства не можна оголошувати банкрутами до завершення процесу приватизації. При цьому в квітні 2021 року регіональне відділення ФДМ у Харківській, Донецькій та Луганській областях дійсно ухвалило рішення про приватизацію єдиного майнового комплексу Харківського заводу шампанських вин. Однак потім це рішення було оскаржено в судах трьох інстанцій. 

У зв’язку з цим Господарський суд Харківської області 11 вересня вирішив, що немає підстав для закриття провадження про банкрутство підприємства. 26 вересня представники суду визнали завод неплатоспроможним і відкрив ліквідаційну процедуру.

Слід зазначити, що Харківський завод шампанських вин знаходиться в центральній частині Харкова. Підприємство почало працювати незадовго до початку Другої світової війни. Цей завод випускав “Советское шампанское” та інші бренди ігристих вин. 

Українські компанії на межі банкрутства

Раніше повідомлялося, що кредитори одного з найбільших ритейлерів України з продажу техніки та електроніки “Ельдорадо” (ТОВ Дієса) схвалили план реструктуризації боргу компанії. Йдеться про суму в розмірі мільярда гривень. За словами юриста Юліана Хорунжия, який є консультантом “Ельдорадо”, надалі компанія має підписати і надіслати заяву до Господарського суду Києва і кредиторам про затвердження плану санації. Якщо суд відмовить у затвердженні плану, то буде відкрито справу про банкрутство. На думку юриста, етап розгляду вимог кредиторів з урахуванням завантаженості судів Києва може тривати два-три роки.

Також нещодавно в ЗМІ заявили про банкрутство Херсонської енергопостачальної компанії (ХОЕК). Зазначалося, що причиною сталі фінансові труднощі. Однак пізніше представники компанії спростували інформацію. Зазначається, що фінансові труднощі дійсно є, але наразі компанія намагається уникнути банкрутства.

“Ми своєю чергою, очікуємо, що установи Херсонської обласної ради вишукають можливість і все ж таки погасять заборгованість у розмірі 9 мільйонів 600 тисяч гривень за спожиту електричну енергію. Кошти зокрема будуть спрямовані операторам системи передачі та розподілу на відновлення електричних мереж Херсона та області”, – заявила директорка Світлана Макаренко.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Борги Енергоатому спровокують банкрутство інших енергопідприємств – експерт
  • Схема Гетманцева — як корупціонери нової формації заробляють на хабарях без ризику отримати звинувачення від НАБУ
  • Українські переробні підприємства можуть отримати гранти до 100 тисяч доларів: умови
  • Давно вже мільйонер: Клопотенко зізнався звідки в нього стільки грошей

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *