Росія у 2024 році планує збільшити витрати на армію на 112 мільярдів доларів – Bloomberg

Росія буде витрачати більше коштів на армію у 2024 році. Загальні витрати країни-агресора на оборону будуть становити 6% від ВВП. Це на 2,1% та на 3,3% більше, аніж у 2023 та у 2021 роках відповідно. 

Про це повідомляє Bloomberg. За думкою аналітиків, згідно з проєктами бюджетних планів, секретні військові витрати майже подвояться. 

Зазначається, що російський військовий бюджет перевищить соціальні витрати на громадян. І це буде відбуватись під час президентських виборів у березні 2024 року. Тобто пріоритетом уряду рф є фінансування армії. Фінансові витрати армії все більше зростають з року в рік, адже активні бойові дії тривають й далі, попри всі намагання влади рф їх заморозити. Країна знаходиться під великою купою санкцій Заходу, і збільшення витрат призводить ще до більш плачевних наслідків в економіці ворога. Загалом планується підняти військові витрати до 10,8 трильйона рублів (112 млрд доларів) у 2024 році з 6,4 трильйона рублів цього року. Прогнозований військовий бюджет буде потроєний у порівнянні з 3,6 трильйонами рублів, виділеними у 2021 році, в останній рік перед тим, як Путін розпочав вторгнення у лютому 2022 року.

Засекречена частина витрат бюджету рф зросте до 11,1 трлн рублів з 6,5 трлн у 2023 році. Це вдвічі збільшить секретну частку з рівня 14,9% у 2021 році. Секретні видатки покривають приблизно 30% від їх загального обсягу. На соціальну політику путін планує витратити 7,5 трлн рублів проти 6,5 трлн у 2023 році. Загалом у бюджеті заплановано витрати на 15% більше, ніж цього року. Доходи уряду рф очікуються у понад 35 трильйонів рублів. Це на 22% більше, ніж у 2023 році. До того ж дефіцит бюджету скоротиться вдвічі до 0,9% ВВП у 2024 році з 1,8% в цьому році. Доходи від нафти та газу також мають зрости майже на чверть наступного року до 11,5 трлн рублів у 2024 році.

Економіка рф

Раніше Bloomberg писав, що після міжнародних санкцій російська економіка стабілізується, ба більше, може повернутися до довоєнного рівня уже наступного року. Посилаючись на заяву російського прем’єра Михайла Мушустіна, у виданні проаналізували, що за перше півріччя російська економіка зросла на 1,5%. Другий квартал приніс росіянам збільшення витрат приблизно на 4,6%. До того ж за останніми оцінками російського ВВП, є свідчення того, що їхня економіка зростала чотири квартали поспіль після спаду більш ніж на 4% рік тому. Однак варто зазначити, що це лише офіційні повідомлення від російської влади. Економіка офіційно за даними Кремля зростала і в Радянському Союзі, але їжа була не у всіх людей та її ледве вистачало. Тобто влада в рф може навмисно створювати нереальну інформацію стосовно своїх справ та не підіймати на гору негатив, навіть якщо все погано. Часто чиновники не розуміють реальний стан речей в економіці та як живе кожний окремий росіянин, і що в нього з грошима та справами, й це теж може бути фактором, що інформація не є повністю правдивою. 

Кільський інститут світової економіки опублікував дослідження, що кількість контейнеровозів, що прибувають у порти РФ, зростає і перебуває майже на рівні, що спостерігався до початку повномасштабної війни в Україні. Економіка рф, за їх словами, посилилися всупереч санкціям. Це може означати, що росія повертається у світову торгівлю. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Економіка Кремля починає відновлюватися після санкцій, проте рубль йде на дно – Bloomberg
  • Скільки ще протримається економіка рф та коли в неї закінчиться зброя: прогноз Буданова
  • В ООН розповіли наскільки через війну скоротилася економіка України

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *