Шмигаль офіційно анонсував підвищення мінімальної зарплати у 2024 році

Уряд України планує підвищення мінімальної зарплати. У 2024 році вона становитиме 8 тисяч гривень (наразі — 6700 грн). У бюджеті на наступний рік пропонується також суттєво розширити програми стимулювання економічного розвитку.

Про це в п’ятницю, 29 вересня, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, наступного року планується також проіндексувати пенсії і збільшити бюджет на субсидії.

Очільник уряду додав, що держава, незважаючи на розв’язану Росією війну, жодного місяця не затримувала виплати пенсій, соціальних допомог та соціальних пільг. Однак за цей період було проведено вже дві індексації пенсійних виплат.

Що стосується субсидій, то вони будуть перепризначені автоматично завдяки цифровізації. Шмигаль також нагадав, що тарифи на комунальні послуги в опалювальний період, який розпочнеться цієї осені, підвищуватися не будуть.

Оновлення пенсійної системи у 2024 році

Наступного року уряд планує оновити пенсійну систему в Україні. Шмигаль раніше пообіцяв, що пенсії громадян становитимуть не менше 30% від зарплат.

Також за новою бальною системою в березні 2024 року проіндексують пенсії. Вона покликана усунути диспропорцію між пенсіонерами, які давно вийшли на пенсію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Українці можуть отримати грант до 20 тисяч євро: які умови
  • В IT конкуренція серед шукачів б’є всі рекорди: які зарплати отримують айтішники в Україні
  • До чого призведе анонсоване міністеркой соцполітики підвищення тарифів ЖКГ – прогноз економіста

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *