Шмигаль офіційно розповів, чи змінюватиметься ціна на газ, тепло і гарячу воду під час опалювального сезону

Вартість тарифів комунальних послуг залишиться без змін до кінця майбутнього опалювального сезону. Уряд забезпечив їхню незмінність. Таким чином, на жодну з комунальних послуг не мають змінювати тариф до закінчення опалювального сезону наступного року. 

Про це під час засідання Кабміну заявив його голова Денис Шмигаль. За його словами, йдеться про ціни на газ, тепло та гарячу воду.

“Уряд забезпечив незмінність тарифів на газ для населення в зимово-осінній період. Ціна на газ, на тепло, на гарячу воду залишиться без змін до кінця опалювального сезону”, — сказав прем’єр.

Шмигаль додав, що уряд продовжив дію Положення про спеціальні зобов’язання на ринку природного газу, за яким постачальники тепла отримають від “Нафтогазу” обсяги “блакитного палива” за фіксованою ціною — 7,4 грн за кубічний метр. Йдеться про пільгову ціну, яка дозволить не підвищувати тарифи.

Глава уряду розповів, що зараз триває укладання договорів між “Нафтогазом” і підприємствами теплокомуненерго. Близько 600 виробників тепла вже подали заявки, з більшістю основних підприємств договори постачання підписані. Наразі підготовка української енергосистеми до осінньо-зимового періоду входить у свою фінальну стадію.

Як Україна готується до опалювального сезону?

Президент міжгалузевої асоціації “Укртеплокомуненерго” Арсентій Блащук розповів, наскільки українські тепловики готові до опалювального сезону. За його словами, є певні проблеми технічного характеру. Він також зазначив, що грошей на підготовку не завжди вистачає, щоб провести ремонти так, як це потрібно. Проте підприємства все одно готуються до опалювального сезону. 

“Тут щось прогнозувати складно. Ми підготуємося не гірше, ніж минулого сезону, але багато залежить від фашистської московії. Якщо будуть бомбити, то будемо виходити з тої ситуації, яку матимемо, щоб забезпечити наших споживачів належним рівнем опалення”, – зазначив експерт. 

Також повідомлялося, що з жовтня 2023 року українцям автоматично проведуть перерахунок субсидій на комунальні послуги на опалювальний сезон. Зазначається, що перерахунком буде займатися Пенсійний Фонд України. Враховувати будуть таку інформацію: доходи осіб, відсутність боргів за комунальні послуги тощо. При цьому слід зауважити, що якщо громадяни  влітку подали заяву на припинення субсидії та користувалися пільгою на оплату житлово-комунальних послуг, а на опалювальний період бажають отримувати житлову субсидію (або в складі родини є зміни), то для оформлення субсидії треба звертатися самостійно до ПФУ або органів соціального захисту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • В "Укренерго" розповіли, як Україна пройшла найважчий опалювальний сезон
  • В Україні не будуть підвищувати тарифи на тепло у новому опалювальному сезоні: подробиці
  • Тарифи на електроенергію для бізнесу підвищать майже вдвічі: коли це трапиться

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *