Що робить НБУ для утримання стабільного курсу гривні

Національний банк України для збалансування ринку продає іноземну валюту. Минулого тижня на неї зріс попит. При цьому, рахунок поточних операцій у липні набув від’ємного значення (-777 мільйонів доларів), що збільшило від’ємне сальдо ПР з початку року до майже 2 мільярдів доларів.

Про це йдеться у колонці LB.ua завідувача кафедри КНЕУ імені Гетьмана Богдана Данилишина. Вищезазначене стало результатом збільшення дефіциту зовнішньої торгівлі як товарами, так і послугами (разом до 3,5 мільярда доларів за місяць, 20,5 мільярдів доларів з початку року), які не були повною мірою компенсовані надходженнями з оплати праці (977 мільйонів доларів у липні, 6,9 мільярда доларів з початку року) та трансфертами (переважно до сектору загальнодержавного управління) з-за кордону (2,1 мільярда доларів у липні, 15,2 мільярда доларів з початку року).

Надходження прямих іноземних інвестицій в Україну у липні становили 402 мільйони доларів (2,3 мільярда доларів з початку року) та забезпечувалися значною мірою реінвестованими доходами іноземних інвесторів (194 мільйони доларів у липні, 1,6 мільярда доларів з початку року). Обсяг портфельних інвестицій в Україну у липні залишався на рівні минулого місяця, скоротившись з початку року на 187 мільйони доларів. Обсяг іноземної готівки поза банками у липні продовжив зростати, хоча й нижчими темпами (на 593 мільйони доларів за місяць, 6,6 мільярда доларів з початку року).

НБУ встановив курс валют на 6 вересня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на середу, 6 вересня. Згідно з даними регулятора, американський долар лишається незмінним. Проте євро знову продовжує знижуватися.

Долар все ще займає стабільну позицію з показником 36,56 гривні. Водночас євро, згідно з офіційним курсом, становить 39,25 гривні. Це на 25 копійок менше, якщо порівнювати з минулим банківським днем. Курс валют на 6 вересня:

  • Долар — 36,56 гривні;
  • Євро — 39,25 гривні;
  • Польський злотий — 8,74 гривні;
  • Швейцарський франк — 41,13 гривні;
  • Юань — 5,00 гривні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • Чи друкує НБУ гроші? Є відповідь на це питання!
  • ПриватБанк пропонує придбати валюту в Приват24: як це зробити та на що звернути увагу
  • Як бізнес оцінює перспективи розвитку економіки України: представники яких галузей оптимістичніші
  • Відбудова України: Японія та Туреччина домовилися про співпрацю

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *