В Україні підвищили зарплати бюджетникам на небезпечних територіях: хто отримає надбавку

Уряд вирішив підвищити рівень оплати праці бюджетникам – працівникам державних установ та соціальним робітникам, що мешкають на небезпечних територіях. Мова йде про прифронтові ділянки або такі, де є чи була загроза потенційних військових дій.

Як повідомляє пресслужба Мінреінтеграції, рішення про підвищення зарплати ухвалив Кабмін 25 серпня у ході чергового засідання.

Відповідно до рішення уряду, оплату праці підвищать бюджетникам, які працюють у державних установах, закладах та організаціях на територіях, де можуть відбуватися або відбуваються військові дії. Підвищення також отримають соцпрацівники, які працюють у сфері комунальних послуг на небезпечних прифронтових ділянках, або на територіях, де є загроза виникнення військових дій.

Зазначається також, що підвищення зарплат бюджетникам діятиме на час військового стану в Україні

 Підвищення зарплат бюджетникам: хто отримає надбавки

Комунальники працюють після ракетного удару по центру Краматорська:

Комунальники працюють після ракетного удару по центру Краматорська:

Документом передбачається на період дії військового стану щомісячну надбавку за роботу отримуватимуть: 

  • працівники державних установ, закладів та організацій, які працюють на територіях активних бойових дій — у граничному розмірі 100% посадового окладу, на територіях можливих бойових дій — у граничному розмірі 50% посадового окладу;
  • працівники надавачів соціальних послуг комунального сектору, що здійснюють діяльність на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії — у граничному розмірі 100% посадового окладу. Йдеться про території щодо яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливих бойових дій). Це визначається Переліком територій, який затверджено наказом Мінреінтеграції № 309 від 22 грудня 2022 року.

Мінімальна зарплата: які виплати у 2024 році закладають у бюджет

Мінімальний розмір заробітної плати у 2024 році підніметься до 8 тисяч гривень (підвищення на 1300 гривень або 19,4%). Важливо наголосити, що з початку січня мінімальна заробітна плата становитиме 7,1 тис. гривень, але з липня ця сума вже досягне рівня 8000 гривень.

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що у МОН зробили прогноз щодо зарплат вчителів. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  • До 40 тисяч гривень і більше: які вакансії в Києві пропонують студентам
  • Якою буде мінімальна заробітна плата у 2024 році: у Мінфіні зробили прогноз
  • У кого в Україні зарплати за рік зросли найбільше: список професій

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *