В Україні змінили граничні тарифи на електроенергію для бізнесу – як це вплине на вартість

Тарифи на електроенергію для бізнесу не зростуть через зміну цінових обмежень на ринку електроенергії. У НКРЕКП ввжають, що нові правила дозволять бізнесу формувати запаси палива.

Про це під час інтерв’ю “Українському радіо” повідомила член Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій. 

Ми не підвищували тарифи для бізнесу, ми просто змінили граничні обмеження. Якщо порахувати ціну за кожну годину протягом доби, то ми не очікуємо значного зростання вартості електроенергії для бізнесу, – повідомила Бабій.

Бабій також зазначила, що ці зміни дозволять енергетичним компаніям, що працюють у пікові години, формувати запаси палива. Крім того, це дозволить імпортувати електроенергію під час пікових навантажень, щоб запобігти відключенню світла.

Вона підкреслила, що після введення нового цінового ліміту, державний “Енергоатом” продав свій ресурс на липень і значного зростання цін не відбулося.

Збільшення становило 8-9%. Тобто заява про підвищення тарифів з боку НКРЕКП є неправдивою, – наголосила Бабій.

 Тарифи на електроенергію для бізнесу зросли

НКРЕКП прийняла постанову, у якій з 30 червня встановлено нові граничні ціни на електроенергію для бізнесу. За даними, опублікованими 27 червня на веб-сайті комісії, ціни зростуть під час вечірнього піку споживання.

Нові граничні ціни на електроенергію для ринку “на добу наперед” і внутрішньодобового ринку будуть такі: з 0:00 до 7:00 і з 23:00 до 24:00 – 3000 грн/МВт-год; з 7:00 до 19:00 – 5600 грн/МВт-год; з 19:00 до 23:00 – 7200 грн/МВт-год; а мінімальна гранична ціна становитиме 10 грн/МВт-год.

Щодо балансувального ринку, максимальна гранична ціна буде складати 125% від ціни ринку “на добу наперед”, а мінімальна ціна становитиме 0,01 грн за МВт-год.

Нагадаємо, раніше  “Інформатор” писав, що в Україні можуть зрости тарифи на воду. 

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *